Zo verbetert Swiss Sense het magazijn met structurele veiligheidsaanpak

Swiss Sense

Swiss Sense is de laatste vijftien jaar uitgegroeid tot een gerenommeerd merk in Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Met ruim 900 medewerkers in vier verschillende landen is Swiss Sense een belangrijke leverancier van boxsprings en matrassen. Op de hoofdvestiging in Uden werken ruim 400 mensen, van wie 180 in de logistiek.

Uitdaging

Bij Swiss Sense hebben ze structureel aandacht voor magazijnveiligheid. Na de uitbreiding van hun magazijn wilden ze graag weten hoe ze er voor stonden qua veiligheid.

Aanpak

Door middel van een magazijnveiligheidscheck werd de magazijnomgeving beoordeeld op magazijnstellingen, arbo-omstandigheden en veiligheid, verkeersplan, milieuaspecten en techniek en rijvaardigheid.

Resultaat

De check heeft geresulteerd in een rapport met aanbevelingen waarmee ze een plan hebben uitgerold voor het verbeteren van de veiligheid. Voor maximaal resultaat zijn ook teamleiders opgeleid en hebben zij diverse verbeterplannen geschreven.

Uitdaging

Bij Swiss Sense hebben ze structureel aandacht voor veiligheid in het magazijn. Na de uitbreiding van het magazijn wilde de boxspring- en matrassenleverancier weten hoe ze ervoor stonden. Toen hebben zij ons benaderd om een magazijnveiligheidscheck uit te voeren om verbeterpunten te signaleren om het magazijn nog veiliger te maken.

"evofenedex is een kennispartner die ons handvatten heeft gegeven om zelf aan de slag te gaan met magazijnveiligheid"
Rob van der Velden, Veiligheidscoördinator bij Swiss Sense

Aanpak

Toen hebben wij de magazijnstellingen geschouwd, evenals vloer en borging van magazijnstellingen, arbo-omstandigheden en veiligheid, verkeersplan, milieuaspecten en techniek en rijvaardigheid. Naast de technische en procesmatige verbeteringen zijn de teamleiders van Swiss Sense, in een maatwerktraining, zelf aan de slag gegaan om veiligheid in het magazijn te observeren, analyseren en optimaliseren.

Resultaat

Swiss Sense heeft een rapport met aanbevelingen gekregen waarmee ze een heel plan hebben uitgerold voor het verbeteren van de veiligheid. Deze maatregelen, in combinatie met de zesdaagse training voor de teamleiders hebben direct effect gehad voor de aandacht van het magazijnpersoneel voor de veiligheid en risico’s binnen het magazijn. Veiligheid moet dagelijkse kost zijn. Om in stijl te blijven, it makes sense!

Video

Zo verbetert Swiss Sense het magazijn met structurele veiligheidsaanpak

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

2
Contact

Jouw magazijn ook veiliger maken?

Sander helpt je graag verder