Zo werkt Drogisterij.net twee keer zo snel in tijden van groei

Drogisterij.net

Drogisterij.net heeft een webshop waar consumenten artikelen bestellen voor persoonlijke verzorging van allerlei aard. Bij Drogisterij.net zijn circa 75 personen werkzaam, waaronder veertig in het magazijn. Met ruim 70.000 producten, 2.000 merken is het een snelgroeiende online winkel in een dynamisch logistiek werkveld.

Uitdaging

Door een flinke groei heeft het bedrijf te maken gekregen met kleine groeipijntjes zoals ruimtegebrek en capaciteitsproblemen.

Aanpak

Aan de hand van een magazijnscan en klankbordgesprek hebben we binnen één dag een plan van aanpak opgesteld om de efficiëntie te optimaliseren.

Resultaat

De orders worden ondanks de enorme groei twee keer zo snel verwerkt.

Uitdaging

De online drogisterij heeft in 2017 een flinke groei doorgemaakt. Door deze groei heeft het bedrijf ook te maken gekregen met kleine groeipijntjes zoals ruimtegebrek en capaciteitsproblemen. Extra opslagruimte en (flexibel) personeel ging voornamelijk ten kosten van de efficiëntie. Aan ons de taak om Drogisterij.net klaar te maken voor de toekomst waarbij de factoren mens, proces en techniek in balans zijn.

“Door de directe aanpak van evofenedex konden we het uitgebrachte advies binnen 1 maand omzetten in verbetering van de processen.“
Jaap Santifort, Algemeen directeur Drogisterij.net

Aanpak

Aan de hand van een magazijnscan, aangevuld met een klankbordgesprek met teamleiders en directie, hebben we binnen één dag een plan van aanpak opgesteld om de efficiëntie van de online drogisterij te optimaliseren. Hierbij zijn alle aspecten op het gebied van mens, proces en techniek besproken aan de hand van de meest actuele ontwikkelingen binnen het bedrijf.

Drogisterij.net is begonnen met het optimaliseren van de verwerking van de inkomende goederen en het inwerktraject voor nieuwe medewerkers. Daarnaast is de balans tussen bulk- en grijpvoorraad aangepakt en het assortiment opnieuw ingedeeld.

Resultaat

De optimalisatieslagen die zijn gemaakt hebben de efficiëntie verbeterd en ervoor gezorgd dat nieuwe medewerkers sneller kunnen aanpassen in de dynamische magazijnomgeving. Hierdoor worden orders – ondanks de enorme groei – twee keer zo snel verwerkt. Drogisterij.net is hiermee klaar voor de toekomst waarin het kan groeien, waarbij magazijnoptimalisatie een continu proces is.

10-manieren-om-je-magazijn-te-optimaliseren

10 manieren om je magazijn te optimaliseren

Magazijninrichting, voorraadbeheer, WMS of lean

In tien whitepapers bieden we je praktische kennis om de eerste stappen te zetten naar een optimaal magazijn. Waar ligt de winst in jouw magazijn?

Sander
Contact

Ook je magazijnprocessen optimaliseren?

Sander en zijn team helpen je graag verder!