Veelgestelde vragen over NOW -regeling

De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met een omzetverlies van minimaal 20 procent tegemoet te komen.

Update 01-10-2020 - Sinds 6 april kunnen ondernemingen die omzetverlies hebben door de uitbraak van het coronavirus bij het UWV een aanvraag indienen voor een subsidie in het kader van de Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW). De NOW-regeling is de opvolger van de Regeling werktijdverkorting. De nieuwe regeling is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met een omzetverlies van minimaal 20 procent over drie maanden, een tegemoetkoming in de loonkosten te bieden. Op deze manier kunnen werkgevers hun werknemers met een vast én met een flexibel contract doorbetalen. 
De NOW 1.0 geldt vanaf 1 maart 2020 voor een periode van drie maanden, dus tot 1 juni. De NOW 2.0 geldt van 1 juni tot 1 oktober. Daarvoor bestaan een aantal aanvullende voorwaarden. De NOW 3.0 geldt voor een periode van negen maanden, verdeeld in drie verschillende tranches van drie maanden, waarvoor afzonderlijk subsidies zijn aan te vragen. Ook de NOW 3.0, die vanaf 16 november is aan te vragen, kent afwijkende voorwaarden. 

Hieronder zullen wij de meest gestelde vragen over de aanvraag bij het UWV, de voorwaarden voor de NOW-regeling, de omzetdaling, de loonkosten, de berekening van de subsidie, de voorwaarden voor de NOW 2.0 en die van de NOW 3.0 beantwoorden
 

 

Q&A NOW voor werkgevers

Bekijk de vragen en antwoorden per onderwerp

Online evenement 29 oktober

met een masterclass over ontwikkelingen arbeidsrecht

De coronacrisis heeft ons geleerd dat je als organisatie wendbaar en flexibel moet zijn om je snel te kunnen aanpassen aan een veranderende arbeidsmarkt en werkomgeving. Tijdens het online evenement Mens&werk in de logistiek op 29 oktober gaan we in op de veranderingen op de (logistieke) arbeidsmarkt en binnen het arbeidsrecht. Meld je aan voor het evenement en volg de masterclass actualiteiten arbeidsrecht. Daarbij zal ook aandacht besteed worden aan de NOW-regeling.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Dan kun je je vraag altijd telefonisch via 079 346 7346 of per e-mail hieronder aan onze juristen voorleggen. Meld je ook aan voor onze kennisnieuwsbrief zodat je iedere twee weken de laatste updates en kennis in je mailbox krijgt.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder