Veelgestelde vragen over NOW -regeling

De NOW is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met een omzetverlies van minimaal 20 procent tegemoet te komen.

Update 25-06-2020 - Sinds 6 april kunnen ondernemingen die omzetverlies hebben door de uitbraak van het coronavirus bij UWV een aanvraag indienen voor een subsidie in het kader van de Noodmaatregel Overbrugging voor behoud van Werkgelegenheid (NOW). De NOW-regeling is bedoeld om werkgevers die te maken hebben met een omzetverlies van minimaal 20 procent over 3 maanden, een tegemoetkoming in de loonkosten te bieden. Op deze manier kunnen werkgevers hun werknemers met een vast én met een flexibel contract doorbetalen. De NOW-regeling is de opvolger van de Regeling werktijdverkorting en geldt met terugwerkende kracht vanaf 1 maart 2020 voor drie maanden, dus tot 1 juni. Inmiddels is de NOW-regeling met vier maanden verlengd. Voor deze tweede periode (NOW 2.0) gelden een aantal aanvullende voorwaarden. De aanvraag voor subsidie over de eerste periode (NOW 1.0) kun je tot 5 juni doen en de aanvraag voor de NOW 2.0 kan vanaf 6 juli.

Bij de aanvraag van de subsidie spelen twee variabelen een grote rol: de omzet en  de loonsom. Hoe hoger het omzetverlies in de gekozen periode, hoe hoger de tegemoetkoming in de loonsom zal zijn. De subsidie is maximaal 90 procent van de totale loonkosten. Voor de loonsom neemt de Belastingdienst de gegevens uit de loonaangifte van januari 2020 voor de NOW 1.0, en die van maart voor de NOW 2.0. UWV vergelijkt de loonsom in de subsidieperiode met de loonsom van januari/maart.

Als UWV de aanvraag positief beoordeelt, dan keert UWV een voorschot van 80 procent van de berekende subsidie uit. Dat gebeurt in drie termijnen. Het eerste deel van het voorschot keert UWV binnen twee tot vier weken na de indiening van de aanvraag uit. Na afloop van de subsidieperiode moet je zelf UWV om de definitieve vaststelling van de subsidie verzoeken. Hiervoor zal je definitieve cijfers over de omzet en de loonkosten moeten aanleveren. In de meeste gevallen zal je een accountantsverklaring moeten overleggen. Blijken de werkelijke omzetdaling en/of de loonkosten lager, kan UWV een deel van het voorschot terugvorderen. Zijn de werkelijke omzetdaling en betaalde loonkosten gelijk of hoger, zal UWV het verschil tussen het voorschot en de berekende subsidie uitbetalen.

Hieronder zullen wij de meest gestelde vragen over de aanvraag bij UWV, de voorwaarden voor de NOW-regeling, de omzetdaling, de loonkosten, de berekening van de subsidie en de voorwaarden voor de NOW 2.0 beantwoorden.
 

Q&A NOW voor werkgevers

Bekijk de vragen en antwoorden per onderwerp

Staat jouw vraag er niet tussen?

Dan kun je je vraag altijd telefonisch via 079 346 7346 of per e-mail hieronder aan onze juristen voorleggen. Meld je ook aan voor onze kennisnieuwsbrief zodat je iedere twee weken de laatste updates en kennis in je mailbox krijgt.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder