skipToContentskipToFooter

Via digitalisering naar logistieke perfectie

In de ideale wereld is data realtime beschikbaar, aan elkaar gekoppeld, hebben medewerkers een digitale mindset en loopt je logistieke proces op rolletjes. In de praktijk is dit vaak niet het geval. Ondernemers vinden het lastig om daadwerkelijk ‘digitale’ stappen te zetten. Ze weten niet waar ze moeten beginnen en de medewerkers zijn onvoldoende digitaal vaardig.

Op deze webpagina tref je informatie, tools en oplossingen om jouw organisatie praktisch verder te helpen met data en digitalisering.

Gebruik het stappenplan

Het digitaliseren van processen heeft een enorme impact op je bedrijfsvoering. Voorkom dat je overhaast te werk gaat. Gebruik dit stappenplan grip op jouw digitalisering te houden.

Pageheader-small-header-psoterdiigitalisering2080x868.jpg

Doe de digiscan

Digitalisering is niet iets wat je even erbij doet. Daarom hebben wij de gratis Digiscan ontwikkeld. Het doel van de Digiscan is jou te helpen stappen te zetten qua digitalisering om de druk op jouw logistieke operatie te verlichten. De uitkomsten van de Digiscan bieden je houvast voor je digitale plannen.

digiscan.jpg

Dit mag je niet missen!

Help jezelf als professional én jouw organisatie vooruit

Het hele jaar door brengen wij onze leden met elkaar in contact en zorgen we voor kennis, inspiratie en advies. Dit doen we door non-stop relevante content te publiceren, tips & tools te delen en webinars & bijeenkomsten te organiseren op het gebied van logistiek, handel, supply chain en digitaliseing

  • Versterk je eigen kennis en die van jouw organisatie over een data en digitalisering voor de handel en logistiek;
  • Kom in contact met gedreven professionals die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van automatisering en digitalisering binnen handels- en productiebedrijven;
  • Krijg toegang tot (netwerk)bijeenkomsten om je te laten informeren en inspireren.
  • Wees altijd als eerste op de hoogte van de belangrijkste resultaten van onze onderzoeken, inclusief concrete aanbevelingen;
  • Ontvang maandelijks waardevolle content in je mailbox via de SCM-update;

Checklist digitaliseren import- en exportprocessen

Voor import- en exportbedrijven die nog moeten starten met digitale transformatie, is deze checklist een belangrijk hulpmiddel bij de voorbereidingen hiervoor. De checklist biedt een compleet overzicht van welke stappen je moet nemen om de operatie succesvol te voltooien.

checklist_digiexport.jpg

Bekijk onze week van de Digitalisering terug

Elk voorjaar organiseert evofenedex samen met TLN en Beurtvaartadres webinars die trends en ontwikkelingen duiden rondom data en digitalisering in de logistiek.

Onderzoek Data en digitalisering in de logistiek 2021

rapport_digitalisering.jpg

Vragen over SCM en digitalisering?

Anneloes en haar collega's helpen je graag verder

Anneloes