Ontdek bij dit bedrijfsbezoek hoe je de CO2-voetafdruk van gereviseerde producten in kaart brengt en deze vergelijkt met nieuwe producten.
Steeds meer bedrijven kiezen, om uiteenlopende redenen, voor hergebruik of revisie van producten of machines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grip houden op grondstoffen, aan verdere verduurzaming, kostenbesparing of aan klantverwachtingen. Hergebruikte producten of machines, hebben vaak een CO₂-impact die ruim de helft lager ligt dan die van nieuwe. Naast bovengenoemde redenen, spelen ook een aantal wetgevingen, zoals de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) en de ecodesign verordening (ESPR – Ecodesign for Sustainable Products Regulation), die het hergebruik van producten zullen gaan stimuleren, een rol.
Zo maak je hergebruik aantrekkelijk
Toch is het in de praktijk nog vaak lastig circulaire producten goed te vermarkten. Want hoe maak je hergebruik aantrekkelijk op de markt, terwijl veel klanten liever ’nieuw’ kopen? Het zichtbaar maken van de impact, oftewel hoe toon je het verschil tussen een nieuw en een gereviseerd product aan, blijkt hierbij een behoorlijk obstakel te zijn.
Tijdens dit bedrijfsbezoek krijg je inzicht in hoe Lekkerkerker Dairy & Food Equipement dit heeft aangepakt. Ook gaan de deelnemers met elkaar in gesprek over hoe je gereviseerde producten aantrekkelijk in de markt kunt zetten.
- Locatie:
- Lekkerkerker Dairy & Food Equipment, Lopik
- Datum:
- 3-11-2025
- Tijdstip:
- 09:30-12:00
- Prijs:
- Gratis
- Ledenprijs:
- GratisMeer informatie
Vragen over evenementen?
Nijs en zijn collega's helpen je graag verder