skipToContentskipToFooter

Voor de Lunchupdate Arbeidsrecht kiezen wij elke keer onderwerpen die aansluiten bij ontwikkelingen in het arbeidsrecht en de vragen die wij van lidbedrijven krijgen. Tijdens de veertiende editie, die wij deze keer fysiek op het kantoor van Lexence advocaten & notarissen in Amsterdam organiseren, bespreken wij twee arbeidsrechtelijke thema’s: het concurrentiebeding en werkgeversaansprakelijkheid.

Concurrentiebeding

Tijdens het eerste deel van de bijeenkomst staan wij stil bij het concurrentiebeding. Dit is een bepaling in de arbeidsovereenkomst die de werknemer verbiedt om na het einde van zijn contract soortgelijke werkzaamheden uit te oefenen bij een ander bedrijf of als ondernemer. Hiermee wil je als werkgever je relaties en je knowhow beschermen. Door deelname aan deze interactieve Lunchupdate arbeidsrecht leer je naast de wettelijke eisen van een concurrentiebeding ook van echte rechtszaken. En krijg je praktische handvatten om kostbare procedures over het concurrentiebeding te voorkomen.

Werkgeversaansprakelijkheid

Het tweede gedeelte na de lunch gaat over werkgeversaansprakelijkheid. Uit het nieuwste jaarverslag van de Nederlandse Arbeidsinspectie blijkt dat het aantal arbeidsongevallen in 2023 is toegenomen en dat handel en vervoer tot de risicovolste sectoren behoren. Een belangrijk onderwerp dus voor de leden van evofenedex. Naast het wettelijk kader zullen wij inzoomen op rechtspraak over werkgeversaansprakelijkheid in de handel en logistiek. Tot slot staan wij kort stil bij de (on)mogelijkheden om schades en/of boetes op de werknemer te verhalen.

Locatie:
Lexence advocaten, Amstelveenseweg 500, 1081 KL Amsterdam
Datum:
17-6-2024
Tijdstip:
11.00 uur
Prijs:
Gratis
Ledenprijs:
GratisMeer informatie

Houd er rekening mee dat deze veertiende editie van de Lunchupdate plaatsvindt bij Lexence advocaten in Amsterdam. Om het aantal benodigde parkeerplaatsen vooraf goed in te schatten, vragen wij op het inschrijfformulier te vermelden of je met de auto komt en zo ja, of je carpoolt met een collega. Lexence is ook goed met het ov te bereiken. Voorafgaand aan de lunchupdate verstrekken wij meer informatie over de bereikbaarheid en de parkeermogelijkheden.

Meer informatie over dit evenement

Vragen over evenementen?

Nijs en zijn collega's helpen je graag verder

Nijs evofenedex events