Hoe geef je vorm aan effectieve ontwikkeling van medewerkers?

Krijg tips en tools om het maximale uit je medewerkers te halen

Het vinden, binden en (blijven) boeien van (logistiek) medewerkers is niet altijd even gemakkelijk. Het verloop is hoog omdat er vaak weinig in die functies wordt geïnvesteerd. Daarnaast is deze groep werknemers niet gewend om zelf over duurzame inzetbaarheid en werkgeluk na te denken. Je hebt daar als werkgever dus een belangrijke rol in. Daar is nog een wereld te winnen, want er zijn ook andere mogelijkheden om de functies aantrekkelijker te maken. In de masterclass van Ester Leibbrand, oprichter en mede-eigenaar van SAM&, een bureau voor loopbaanmanagement, ga je hiermee aan de slag.

In deze masterclass krijg je inzicht en handvatten hoe je met je medewerker praktisch aan de slag kan als het gaat om ontwikkelen, binden en boeien. Daarnaast biedt de masterclass inzicht op welke manier jij jouw managementstijl kan herkennen en wat jij zelf eventueel zou kunnen versterken om zodoende de duurzame inzetbaarheid, het werkgeluk en de gezondheid van medewerkers goed te begeleiden.

Deze masterclass vindt plaats tijdens het online kennisevent Mens&werk in de logistiek en is afzonderlijk te volgen.

Locatie:
Online
Datum:
29 oktober 2020
Tijdstip:
10.30 uur - 11.10 uur
Prijs:
€ 0,00
Ledenprijs:
€ 0,00 Meer informatie

Steeds meer organisaties hebben behoefte aan kennis en kunde over het ontwikkelen of in beweging krijgen van mensen. Vragen die spelen: hoe behoud je talent en hoe trek je nieuwe mensen aan? Hoe zorg je dat je huidige medewerkers duurzaam inzetbaar zijn, goed in hun vel zitten en met plezier hun werk blijven doen? Weten werknemers zelf waar hun persoonlijke ontwikkel – en/of loopbaanbehoefte ligt? In deze masterclass krijg je tips en tools om het maximale uit het beschikbare talent in de organisatie te halen.

Een effectief ontwikkelprogramma waarbij de medewerker inzicht krijgt op eigen (loopbaan-) mogelijkheden, is maatwerk én vraagt om persoonlijke aanpak, maar mag ook weer niet bakken met tijd opslokken. Hoe doe je dit als logistiek of HR-manager? Wat is jouw rol en welk houding neem je aan? Ben jij je als leidinggevende bewust van je eigen rol? Elke leidinggevende heeft immers een eigen voorkeursstijl als het gaat om managen.

Belangrijke informatie

Alles wat je moet weten over dit evenement
Onze adviseur Daniëlle
Contact

Vragen over een evenement?

Daniëlle en haar team helpen je graag verder