skipToContentskipToFooter

In één dag weer volledig op de hoogte zijn van alle recente ontwikkelingen rondom trade compliance? Reserveer dan woensdag 14 juni 2023 in je agenda en kom naar het jaarlijkse Trade Compliance Congres in Veenendaal.

Er gebeurt veel op het wereldhandelstoneel. Zo zijn er zorgen over de groeivertraging, over prijsstijgingen en over sancties als gevolg van geopolitieke spanningen. En tegelijkertijd willen we een eerlijkere en transparante handel, maar dat vraagt wel het een en ander van het bedrijfsleven.

Betalen voor de CO2-uitstoot van goederen die buiten de Europese Unie (EU) worden geproduceerd, het opstellen van duurzaamheidsrapportages, het koppelen van de variabele beloning van bestuurders aan de duurzaamheidsdoelstellingen van ondernemingen en de toename van regelgeving en handhaving op het naleven van sancties en export control. Zo maar wat concrete voorbeelden van verantwoordelijkheden die voortvloeien uit wet- en regelgeving die eraan zit te komen, zoals de Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM), Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) en Corporate Sustainability Due Diligence (CSDD).

Na afloop van deze editie van het Trade Compliance Congres, georganiseerd door evofenedex en Customs Knowledge, ga jij naar huis met de laatste inzichten in van wat er op stapel staat qua wet- en regelgeving. Ook krijg je praktische handvatten aangereikt om hiermee binnen jouw organisatie aan de slag te gaan.

Enkele hoogtepunten uit het programma

  • Keynotes van prof. dr. Albert Veenstra van de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit over trade compliance in een veranderende wereld, en van Frank Heijmann, hoofd handelsrelaties Douane Nederland over customs & trade compliance ontwikkelingen en het laatste nieuws over de nieuwe voorstellen voor een douanewetboek;
  • Verdiepende themasessies over onder meer duurzaamheidswetgeving, export control en sancties, kwaliteitsmanagement en een mini-masterclass trade compliance;
  • Een inspiratiesessie over het vergroten van compliance binnen je bedrijfscultuur.
Locatie:
Van der Valk Hotel Veenendaal
Datum:
13-6-2023
Tijdstip:
9.30 - 16.30 uur
Prijs:
€ 445,00 ex. BTW
Ledenprijs:
€ 345,00 ex. BTWMeer informatie

Belangrijke informatie

Vragen over evenementen?

Nijs en zijn collega's helpen je graag verder

Nijs evofenedex events