Van GPA en SPA naar DMS

Bereid je voor op deze douanewijzigingen

AGS is het systeem waarmee de Douane in Nederland alle opslag-, invoer- en uitvoeraangiften verwerkt. Echter maken grote importeurs met een douane-entrepot voor hun aangiften nog steeds gebruik van separate oplossingen: de Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA) of de Schriftelijke Periodieke Aangifte (SPA). Maar dat gaat veranderen!

Achter de schermen werkt de Douane hard aan een grote update voor AGS. Deze update is nodig ter voorbereiding op de laatste fase van de implementatiestrategie van AGS, ook wel bekend onder de naam AGS4. Dit betreft de vervanging van de huidige oplossingen voor de maandaangifte (GPA en SPA). Na deze update krijgt AGS ook een nieuwe naam, te weten: Douaneaangiften Management Systeem (afgekort met DMS).

GPA/SPA-vergunninghouders dienen zich voor te bereiden op deze douanewijziging. Zij dienen namelijk uiterlijk donderdag 1 juli 2021 volledig gebruik te maken van DMS. Om aangevers te informeren over alle wijzigingen en te helpen bij het treffen van de juiste voorbereidingen, organiseert evofenedex – in samenwerking met de Douane, Stratech, Beurtvaartadres en Trade Facilitation BV – deze voorlichtingsbijeenkomst.

Locatie:
Van der Valk Hotel, Veenendaal
Datum:
24 september 2019
Tijdstip:
13.30 - 17.15 (excl. ontvangst)
Prijs:
€ 0,00
Ledenprijs:
€ 0,00 Meer informatie

Belangrijke informatie

Alles wat je moet weten over dit evenement