Voorkom juridische hoofdpijn en ken de regels

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom op dit webinar

Dagelijks bellen leden van evofenedex met uiteenlopende problemen die samenhangen met lading zekeren en de verantwoordelijkheid hiervoor. Zo is bij een lid de lading gaan schuiven en beschadigd geraakt. De vervoerder stelt hier niet aansprakelijk voor te zijn. Heeft hij nu gelijk?

Bij wie ligt de aansprakelijkheid voor dit soort schade dan uiteindelijk? Is dat de afzender of de vervoerder? Of toch het laadadres? Wie is er verantwoordelijk voor een goed gezekerde lading? En wat voor effect hebben de onderling afgesproken ICC Incoterms® op deze situatie? Er zijn veel juridische haken en ogen waar rekening mee gehouden moet worden. Dit webinar geeft het antwoord op deze veel voorkomende vragen.

Locatie:
Online (eigen computer of laptop)
Datum:
25 februari 2021
Tijdstip:
10:30 - 11:30
Prijs:
€ 0,00
Ledenprijs:
€ 0,00 Meer informatie

In dit webinar krijg je inzicht in de juridische risico's en handvaten over hoe je hiermee om kunt gaan. Juridisch expert Shari Touw deelt verschillende scenario’s en maakt hierin concreet duidelijk wat er wettelijk wel of juist niet geregeld is en hoe je daar zelf invulling aan kunt geven. 

Verder behandelt Shari concrete cases en kunnen deelnemers tijdens het webinar vragen stellen. Ook wordt er aandacht besteed aan de opzet van een Standard Operating Procedure voor het lading zekeren. Hiermee worden de risico's tijdens het beladen al zo veel mogelijk verkleind. Aan het eind van het webinar weet jij hoe je dit soort situaties nu verder moet aanvliegen.

Belangrijke informatie

Alles wat je moet weten over deze webinar
Onze adviseur Daniëlle
Contact

Vragen over een evenement?

Daniëlle en haar team helpen je graag verder