Webinar - Cashflow perikelen voorkomen binnen de supply chain

Deel 2 van de webinarreeks: De wendbare supply chain

De coronacrisis zet niet alleen fysieke maar ook financiële ketenstromen compleet op zijn kop. In vele sectoren doen liquiditeitsproblemen bij bedrijven zich voor. De afgelopen maanden zijn er voorbeelden van retailers die betaaltermijnen oprekken richting leveranciers om voldoende liquiditeit te behouden.

Maar andersom is ook het geval. Zelfs bij langdurige klantrelaties wordt gekeken naar de kredietwaardigheid: geen geld, geen order. Daardoor staan zorgvuldig opgebouwde partnerships nu onder druk. Vanuit ketenperspectief is dit zeer schadelijk. Naar verwachting zullen er komende jaren meer verstoringen in supply chains gaan voorkomen. Hiervoor is een degelijk risicomanagement cruciaal, waarbij het managen van de financiële risico’s een belangrijk onderdeel vormt.

Locatie:
Online (eigen computer of laptop)
Datum:
25 juni 2020
Tijdstip:
16:00 - 17:00
Prijs:
€ 0,00
Ledenprijs:
€ 0,00 Meer informatie

Oplossingen voor de supply chain finance

Welke oplossingen zijn er bedacht vanuit het vakgebied Supply Chain Finance die hier aan bij kunnen dragen? Welke rol speelt de supply chain manager hier in?

In dit webinar bespreken we met Michiel Steeman, lector Supply Chain Finance, de verschillende mogelijkheden in de keten om met liquiditeitsproblemen om te gaan. Ook spelen ethische vragen in dit webinar een belangrijke rol. Hoe ga je met elkaar om in de financiële keten? Waarom is het essentieel dat we samenwerken en wat komt daarbij kijken? 

 

Belangrijke informatie

Onze adviseur Daniëlle
Contact

Vragen over een evenement?

Daniëlle en haar team helpen je graag verder