skipToContentskipToFooter

Wat heeft deze wet voor effect op jouw bedrijfsvoering?

In 2019 lanceerde de Europese Commissie de Green Deal, een reeks beleidsinitiatieven van de Commissie-Von der Leyen met als overkoepelende doelstelling Europa tegen 2050 klimaatneutraal te maken en daarmee het eerste klimaatneutrale continent te worden. Voor het realiseren van de Green Deal wordt een pakket aan regelgeving ontwikkeld, waaronder de Regulation on Deforestation-free products (EUDR). Deze ontbossingsverordening is sinds 29 juni 2023 van kracht. Bedrijven hebben vanaf deze datum 1,5 jaar de tijd om aan de nieuwe wet te voldoen.

De EUDR geldt voor 7 grondstoffen: hout, palmolie, rubber, soja, cacao, koffie en vee. Deze producten, en afgeleiden hiervan zoals chocoladerepen, moeten aantoonbaar ontbossingsvrij zijn. Dit betekent dat producenten moeten aantonen waar hun product vandaan komt. Dit kan door het indienen van een zogeheten zorgvuldigheidsverklaring. Voor bedrijven die de producten verder verwerken of verhandelen, geldt dat zij de informatie over deze zorgvuldigheidsverklaring moeten doorgeven aan hun klanten. Van alle landen in de Europese Unie (EU) importeerde Nederland in 2022 de meeste goederen met risico op ontbossing uit landen van buiten de EU.

Vanuit de verschillende raden van evofenedex, onze community’s en de ledenservice blijkt dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over hoe ondernemers aan de ontbossingsverordening moeten voldoen. In dit webinar leggen we je uit wat de EUDR voor bedrijven betekent en wat je moet doen om compliant te zijn. Daarbij is ruim voldoende tijd om vragen te stellen. Het webinar is exclusief voor leden van evofenedex.

Locatie:
Online
Datum:
19-2-2024
Tijdstip:
11.00 - 12.00 uur
Prijs:
Gratis
Ledenprijs:
GratisMeer informatie

Belangrijke informatie

Vragen over evenementen?

Nijs en zijn collega's helpen je graag verder

Nijs evofenedex events