Weet hoe de Nederlandse fiscus jouw prijzen toetst

Zet de eerste stap in jouw transfer pricing project

MKB’ers met één of meerdere vestigingen in het buitenland regelen de fiscale zaken vaak zelf. Per 1 januari 2016 heeft de Nederlandse wetgever nieuwe transfer pricing wetgeving ingevoerd. Twee jaar geleden, maar deze regels voelen we dit jaar. Transfer pricing blijft in beweging en heeft grote aandacht van de Belastingdiensten, daarom is het belangrijk dat bedrijven dit goed kunnen uitleggen.

Hoe stelt jouw bedrijf de interne verrekenprijs vast en hoe kan je dat onderbouwen? Weet jij hoe de Nederlandse fiscus jouw prijzen toetst? Om hier inzicht in te geven organiseren wij donderdag 31 mei de workshop ‘Transfer pricing voor het MKB’. Ook word je geïnformeerd over de werking van transfer pricing en wat de wijzigingen precies zijn.

Locatie:
Capelle a/d IJssel (BCN)
Datum:
31 mei 2018
Tijdstip:
13:30-16:00 (excl. ontvangst en afsluiting)
Prijs:
€ 299,00
Ledenprijs:
€ 199,00

Nieuwe wetgeving

De nieuwe wetgeving geldt vanaf het fiscale jaar 2016 en moet dus aan alle vereisten zijn voldaan bij het indienen van aangifte vennootschapsbelasting. Bijbehorende rapportages dienen voor het eerst ingediend te worden door bedrijven op 31 december 2017.

Door de nieuwe wetgeving zijn de ogen van alle belastingautoriteiten erop gericht. Dus ook bij het MKB.  Als grensoverschrijdende ondernemer ben je verplicht om inzicht te geven op de manier van jouw winstmaking. Heb je in meerdere landen vestigingen, dan moet je inzicht kunnen geven in de wijze waarop er winst wordt gemaakt van de grensoverschrijdende ondernemer.

Het doel van de nieuwe wetgeving is om de Belastingdienst meer inzicht te geven in de transfer pricing en dus de winstallocatie over de landen waar internationaal opererende bedrijven actief zijn. Door meer inzicht kan de Belastingdienst beter controleren en belastingontwijking aanpakken.

Belangrijke informatie

Alles wat je moet weten over dit evenement
Willemijn
Contact

Vragen over dit evenement?

Willemijn helpt je graag verder