Wij zijn per direct op zoek naar een Freelance docent internationale handel

Wat ga je doen als docent internationale handel?

evofenedex is in Nederland marktleider in douaneopleidingen en exporttrainingen. Voor de regio’s Noord en Zuidoost Nederland zijn we opzoek naar docenten die naast hun (vaste) werkzaamheden in een internationale werkomgeving parttime les willen geven.

Als docent verzorg je zelfstandig opleidingen op het gebied van internationale handel. Je bent in staat om één, verschillende of delen van de volgende opleidingen te verzorgen:

 • ICC Incoterms® in de praktijk
 • Documenten bij export
 • Export van A t/m Z
 • Certificaat van Oorsprong
 • Awareness douanezaken
 • Incompanytrainingen internationaal ondernemen.

Je bent steeds weer in staat om cursisten zowel klassikaal als online te enthousiasmeren voor je vakgebied. Je organiseert op aantrekkelijke en afwisselende wijze opleidingen op één van de opleidingslocaties van evofenedex en/of bij organisaties of online in onze virtual classroom. Daarbij weet je de lesstof tot leven te brengen aan de hand van de dagelijkse praktijk en voorbeelden uit eigen ervaring en die van anderen uit je vakgebied.

Kortom, je bent een waardevolle en spontane expert die zeer enthousiast is over zijn of haar vakgebied en anderen daar graag meer over leert!

Wat verwachten we van jou als docent internationale handel?

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau
 • Aantoonbare kennis over en ruime actuele ervaring met (interne) exportprocessen, zoals een export binnendienst of customer service
 • In staat om een vertaling te maken van de theorie naar de dagelijkse praktijk door veel cases en voorbeelden te gebruiken
 • Je kunt je verplaatsen in de behoeften en wensen van onze klanten
 • Uitstekende didactische en communicatieve vaardigheden
 • Je weet cursisten te enthousiasmeren, je toont initiatief en je hebt een flexibele en dienstverlenende instelling
 • Ervaring met online lesgeven is een pré
 • Beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift is een pré

Wat bieden wij jou?

Los van de jou bekende dynamiek in het werkveld, is er bij ons veel afwisseling met een diversiteit aan leden en cursisten die elke opleiding weer anders maken. We zijn een open, flexibele en collegiale organisatie, waar mensen het snel naar hun zin hebben en met plezier hun steentje bijdragen voor onze leden.

We bieden jou uitstekende parttime mogelijkheden, werktijden zowel overdag, in de avonduren en op zaterdag als het je beter uitkomt, een goed uurtarief, een reis- en onkostenvergoeding en begeleiding en bijscholing. Dat alles gegoten in de vorm van een flexibel oproepcontract.

Wie zijn wij?

Wij zijn ondernemersvereniging evofenedex. Het kennisknooppunt voor handel en logistiek. Wij zorgen ervoor dat onze leden hun logistiek optimaal organiseren en beter internationaal ondernemen.

Dit doen wij door hindernissen weg te nemen en kennis en kansen toe te voegen. Door onze leden een mix van producten en diensten aan te bieden, en door hun belangen te behartigen in Nederland en daarbuiten. Wij beschikken over een uniek netwerk in binnen- en buitenland.

Bij onze vereniging komen publieke en private sector samen; bij ons vind je het beste uit deze twee werelden.

Meer weten over wie we zijn en wat we doen? Kijk op www.evofenedex.nl. Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lydia de Lange via 079-3467346 of mail naar vacatures@evofenedex.nl.

Kom jij ons team versterken?

Stuur ons je CV met motivatiebrief of laat ons op een andere manier weten waarom jij de kandidaat bent die wij zoeken. Reageren kan via onderstaand formulier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

evofenedex
Contact

Vragen over vacatures?

Lydia helpt je graag verder