Samen werken aan een veilige en gezonde werkomgeving

Bescherm werknemers tegen blootstelling aan CMR-stoffen

De cijfers zijn niet mis: jaarlijks overlijden bijna 3000 werknemers aan de gevolgen van blootstelling aan zogenaamde CMR-stoffen. Dit blijkt uit cijfers van de Inspectie SZW. Deze CMR-stoffen zijn stoffen die kanker kunnen veroorzaken (C), onze genen beschadigen (M) of een schadelijk effect hebben op de voortplanting (R). Er gaat te veel mis en daar moet iets aan worden gedaan.

Samen met onder meer evofenedex is de Inspectie SZW een campagne gestart om bedrijven bewust te maken van de gevaren van blootstelling aan gevaarlijke stoffen op de werkvloer. Op deze pagina vind je praktische informatie en handvatten om in het magazijn gezond en veilig te werken met CMR-stoffen en de blootstellingsrisico's te beperken.

 

Bekijk actualiteiten

Zelf aan de slag met blootstellingsrisico's in het magazijn?

Vraag dan toolbox aan

evofenedex stelt voor haar leden de kosteloze toolbox ‘Veilig omgaan met CMR-stoffen in het magazijn’ ter beschikking. Met deze toolbox kunnen ondernemers hun werknemers bewustmaken van de risico's rondom blootstelling aan CMR-stoffen in het magazijn. In de toolbox zitten posters, diverse stickers, een pocketguide met praktijkverhalen en tips, en een instructieblad. Gratis voor leden van evofenedex.

Workshop Gevaarlijke stoffen: een gevaar of niet?

Een workshop is een goede manier om de risico's van blootstelling aan CMR-stoffen bij werknemers onder de aandacht te brengen
Hans Stegeman, projectleider gevaarlijke stoffen
Veilig omgaan met CMR-stoffen

Pocketguide 'Veilig omgaan met CMR-stoffen'

Wil jij niet de toolbox, maar alleen de pocketguide 'Veilig omgaan met CMR-stoffen' ontvangen? Dat kan. In dit boekje lees je onder meer over misverstanden over CMR-stoffen, inspirerende praktijkverhalen en tips om veilig en gezond te werken met gevaarlijke stoffen. Vraag 'm direct aan!

Video

Webinar: Veilig werken met CMR-stoffen in het magazijn

Om deze video te kunnen bekijken moet je onze cookies accepteren. Meer informatie vind je in onze cookieverklaring.

Marcel
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marcel en de andere bedrijfsadviseurs helpen je graag verder