Alles wat u moet weten

Het aanbrengen van gevaarpictogrammen en risico- en veiligheidszinnen op verpakkingen met gevaarlijke stoffen is in de Europese Unie geregeld in EU-richtlijnen. Deze richtlijnen zijn erop gericht om consumenten en mensen die werken met deze stoffen te informeren en te waarschuwen over de gevaren.

Elke verpakking met gevaarlijke stoffen moet goed zichtbaar en leesbaar zijn voorzien van het 4-cijferige internationale stofidentificatienummer (UN-nummer), voorafgegaan door de letters 'UN', en van één of meer gevaarsetiketten.

Gevaarsetiketten geven met een symbool het gevaar van een stof aan. Als een stof verschillende gevaarseigenschappen heeft, moet de verpakking zijn voorzien van verschillende gevaarsetiketten.

Speciaal voor u samengesteld

Wij hebben voor u een speciaal document samengesteld met de vergelijking van de verschillende voorschriften voor wat betreft de etiketten en pictogrammen. Met dit handige document ziet u in één oogopslag welke etiketten en pictogrammen u moet gebruiken.

Gratis aanvragen

U kunt het informatiepakket Gevaarlijke stoffen eenvoudig aanvragen door het hiernaast getoonde formulier in te vullen. U ontvangt dan binnen enkele minuten het informatiepakket in uw mailbox.