Wachttijd kan oplopen tot vier weken

Leestijd: 3 minuten

01-09-2021  Nederlandse chauffeurs kunnen vanaf 1 oktober 2021 niet meer met een identiteitskaart naar het Verenigd Koninkrijk (VK) reizen. Hiervoor is vanaf die datum een geldig paspoort noodzakelijk. evofenedex roept ketenpartners en collega’s op elkaar hierop te attenderen.

Er is nog maar een maand de tijd om een paspoort aan te vragen om reizen naar het Verenigd Koninkrijk mogelijk te maken. En soms moeten aanvragers tot wel vier weken wachten op een nieuw paspoort. Zorg dus dat chauffeurs naar het VK dit tijdig aanvragen. Geen paspoort betekent immers vertraging van leveringen.

Vervoersovereenkomst

Het hebben van de juiste papieren is in de meeste gevallen opgenomen als een standaardafspraak in een (vervoers)overeenkomst tussen een opdrachtgever en logistiek dienstverlener; een paspoort valt daar ook onder. Wanneer de documentatie juist is, is een voorspoedige afhandeling gewaarborgd. Dat chauffeurs tijdig in bezit zijn van een geldig paspoort voor een levering van of naar het VK, vergt dus geen aparte overeenkomst of clausule (tenzij daarover niets in de overeenkomst genoemd staat).

Vertraging

Vertraging bij het leveren van de zending door het ontbreken van de juiste reispapieren levert voor alle partijen problemen op. Bovendien is de eventuele schadevergoeding in het wegvervoer in beginsel slechts beperkt. Voorkomen is dan ook beter dan genezen.

Peter
Contact

Vragen over de brexit?

Peter helpt je graag verder