Overstappen naar spoor wordt in 2021 makkelijk gemaakt

Leestijd: 2 minuten

19-03-2021  De Europese Unie heeft 2021 uitgeroepen tot Jaar van het Spoor. In heel Europa worden (online) evenementen georganiseerd en zijn er initiatieven om meer goederen over het spoor te (laten) vervoeren. Dit is een van de doelstellingen van de Europese Green Deal. Vervoer per trein is milieuvriendelijk en veilig. Het krijgt daarom een grote rol in de inspanningen van de EU om uiterlijk in 2050 klimaatneutraal te zijn. 

Route plannen met de Rail Scout Wizard

Om bedrijven meer inzicht te geven in de vele mogelijkheden van het spoor is er een handige online tool beschikbaar, de Rail Scout Wizard. Dit is een online applicatie die verladers (zoals productie en handelsbedrijven) die overwegen om hun goederen per spoor te vervoeren in Nederland of daarbuiten eenvoudig en snel informatie geeft. 
In het kort werkt het zo: met slechts 10 muisklikken voeren gebruikers hun type vracht in (bijvoorbeeld pallet, container of reefer) en het start- en afleveradres van de lading. Vervolgens geeft het systeem een uitgebreid overzicht weer van de mogelijkheden van het vervoer van deur tot deur, de frequentie van de rit, de afstanden en mogelijke aanbieders die het vervoer voor je kunnen verrichten.

Kiezen voor spoorvervoer?

Bedrijven die overwegen om goederen per spoor te vervoeren, kunnen nu ook gratis logistiek advies krijgen; sinds kort kunnen bedrijven volledig kosteloos gebruikmaken van de Modal Shift Quickscan van evofenedex. Door deze scan kunnen bedrijven goed beoordelen of overstappen naar een andere modaliteit voordelen biedt. In totaal zijn er 50 gratis quickscans beschikbaar. Op dit moment zijn er al 40 uitgevoerd, dus wacht niet te lang om gebruik te maken van dit aanbod.

Voor bedrijven met interesse in een overstap van wegvervoer naar vervoer met een andere modaliteit, organiseren we het webinar Effectief en duurzaam vervoeren via binnenvaart, shortsea en spoor, op 29 april. Daar deelt Ricoh zijn ervaringen met de overstap van goederenvervoer naar spoor. Wil je al eerder op de hoogte zijn van alle ontwikkelingen rondom het spoor, dan zijn er de Spoorcongres Talkshows op 15 april. Deelname aan zowel het webinar als de talkshows is gratis.
 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder