18-03-2015  Zo’n 10.000 personeelsleden van Gamma en Karwei krijgen een online cursus over het werken met gevaarlijke stoffen. Intergamma, franchisegever van de twee grootste bouwmarkten van Nederland, vroeg EVO om de cursus samen te stellen. De organisaties willen het werken met gevaarlijke stoffen in Nederland hierdoor naar een nóg hoger niveau tillen.

Herkennen, voorkomen en handelen

In veel bouwmarkten en andere winkels staan de schappen vol met producten die bij verkeerd gebruik gevaarlijk kunnen zijn, zoals verfspuitbussen, wasbenzine, zoutzuur en lampenolie. Medewerkers van Gamma en Karwei zijn na de cursus in staat om deze producten te herkennen, ongelukken te voorkomen en juist te handelen als er onverhoopt iets mis gaat. Dit zorgt voor een veiliger werkomgeving in de bouwmarkten.

Filmpjes

EVO en Intergamma stelden gezamenlijk het interactieve lesmateriaal samen over de risico’s van bepaalde producten en stoffen. De cursisten bekijken informatieve filmpjes en beantwoorden vragen. Ook worden er situaties gesimuleerd.

Demonstratie

Met de training kan EVO ook andere ondernemers de mogelijkheid bieden om de kennis over gevaarlijke stoffen van hun medewerkers te laten bijspijkeren. Onderstaand een impressie van de online training. Men kan ook een demo-versie van de online training ervaren. Meer informatie is te vinden bij de EVO opleidingsadviseurs. Bezoekers van de EVO Vakdag gevaarlijke stoffen op 19 mei a.s. kunnen ook de online training ter plekke ervaren.