18 maanden tot alle chauffeurs de code 95 moeten hebben

evofenedex adviseert bedrijven tijdig te starten met nascholing chauffeurs

Op 7 juli 2016 kopte de Telegraaf “Truckers nalatig met verplichte nascholing”. Uit ons onderzoek bleek toen dat 65 procent van de ondernemers chauffeurs in dienst hadden die, drie maanden voor deadline, nog moesten worden bijgeschoold. Dat zorgde in de zomer van 2016 voor een enorme run op opleidingen waarbij er ook chauffeurs waren die uiteindelijk niet tijdig de code 95 op hun rijbewijs hadden bijgeschreven. De opleidingscapaciteit bleek op deze korte termijn niet voldoende.

Problemen voorkomen

“Daarom adviseren wij onze leden om nu alvast aan de slag te gaan met de nascholingsverplichting om dit soort problemen te voorkomen in de aanloop naar 10 september 2021”, zegt Thomas Reitsma, manager kerngebied vervoer van evofenedex. 

Wachttijden CBR

Valt de geldigheid van code 95 van de chauffeur samen met de geldigheid van het rijbewijs C/D dan moeten bedrijven rekening houden met de wachttijden bij het CBR. Bij verlenging van het rijbewijs hoort een medische keuring. Het CBR is overgegaan op een ander systeem voor de verwerking en daardoor is er een langere wachttijd. Wij raden bedrijven en chauffeurs aan 4 tot 5 maanden voor verloop van het rijbewijs met de verlengingsaanvraag te starten. De gezondheidsverklaring aanvragen kan op de website van het CBR.

Ledenservice 

Onze ledenadviseurs staan leden graag te woord over alle zaken die te maken hebben met de Code 95. Leden kunnen bellen naar 079-3467 346 of ledenservice@evofenedex.nl Ook bieden wij een breed pakket aan met opleidingen om aan de nascholing te voldoen. Daarbij bestaat ook de mogelijkheid om de opleiding incompany te volgen.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder