Regering maakt ook geld vrij voor investeringen in infrastructuur Oost-Nederland

Leestijd 1 minuut

27-11-2020  Rijk en regio hebben afgesproken in Oost-Nederland 200 miljoen euro te investeren in de verbetering van de N35 Wijthem-Raalte en ruim 83 miljoen euro in het knelpunt A1/A30. Ook is er nu al afgesproken dat als uit onderzoek begin 2021 blijkt dat de A15 Gorinchem-Valburg ook na verbreding van de A2 Deil-Vught een knelpunt blijft, Rijk en regio hierover met elkaar in gesprek gaan.

Minister Cora van Nieuwenhuizen en staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat hebben samen met de regio’s besloten in 2021 extra te investeren in de Nederlandse infrastructuur. Als de behartiger van de handels- en logistieke belangen van 15.000 bedrijven, onderschrijft evofenedex deze keuze. Goede infrastructuur is volgens de ondernemersvereniging de basis voor een efficiënt werkend logistiek systeem en dus onze welvaart.

MIRT

Elk jaar besluiten Rijk en regio over een maatregelenpakket voor het onderhoud, beheer en de aanleg van infrastructuur. De uitkomsten van de traditionele bestuurlijke overleggen tussen Rijk en regio over het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) zijn de opmaat voor een debat op maandag 7 december tussen de minister en de Tweede Kamer over de plannen voor 2021.