5 best gelezen artikelen van 2017

Een terugblik op de best gelezen artikelen zodat je deze niet mist

21-12-2017 In 2017 hebben we veel nieuws gedeeld. Nu het einde van het jaar nadert, blikken we terug op de vijf best gelezen artikelen van 2017.

Chauffeurs krijgen meer loon, loonkosten stijgen

Chauffeurs kregen per 1 juli twee procent meer loon. Wij hebben berekend dat de loonkosten van chauffeurs in het goederenvervoer per 1 juli met 2,89 procent zijn gestegen.

Douane houdt miljoen ‘fidget spinners’ tegen

Fidget spinners, een speelgoed draaischijf, waren het afgelopen jaar een enorme rage. Speelgoed moet onder andere het voorgeschreven CE-label dragen vóór het op de markt komt en de fabrikant en de invoerder moeten de conformiteit van het speelgoed kunnen bewijzen. Die voorschriften waren hier niet gevolgd.

Keiharde Brexit, breuk met EU

Het Britse Lagerhuis gaf op 8 februari aan premier May groen licht om met de onderhandelingen over de uitreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie te starten. Lees in ons Brexit-dossier de laatste actualiteiten over de ontwikkeling hiervan.

Slim orderpicken met ABC-indeling

Orderpickers zijn gemiddeld de helft van hun tijd bezig met het overbruggen van afstanden tussen de verschillende producten in het magazijn. De ABC-indeling is een veelgebruikte methode om de indeling van het magazijn te bepalen en de logistiek te verbeteren.

Is een heftruckcertificaat verplicht?

We krijgen van veel leden de vraag of een heftruckcertificaat verplicht is. In 2017 hebben we daarom een artikel geschreven over de Arbowetgeving rondom interntransportmiddelen.

Heb je een of meerdere van deze artikelen gemist? We houden je dagelijks op de hoogte via onze actualiteiten. Als verenigingslid ontvang je dagelijks onze nieuwsflits per email. Ontvang je deze nog niet en wil je dit wel? Neem dan contact op met onze ledenservice.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder