5 best gelezen artikelen van 2018

Een terugblik op onze meest gelezen artikelen, zodat je deze niet mist

18-12-2018  In 2018 hebben we veel nieuws gedeeld, namelijk bijna 800 artikelen. Nu het einde van het jaar nadert, blikken we terug op de vijf best gelezen artikelen van het bijna afgelopen jaar.

Europese Unie past code 95 opleidingenplicht aan

Om code 95 aan het rijbewijs toe te voegen, moeten chauffeurs elke vijf jaar 35 uur nascholing volgen. Deze nascholing kan gevolgd worden in de vorm van meer dan dertig verschillende soorten opleidingen bij verschillende opleiders. De aangepaste richtlijn stelt een maximum aan e-learninguren, trainingen moeten milieubewuster.

Nieuw Europees btw-stelsel raakt elke internationaal opererende ondernemer

Na 25 jaar gaat het Europese btw-stelsel op de schop. De nieuwe wetsvoorstellen staan in het btw-actieplan. De EU voert het nieuwe btw-stelsel gefaseerd in tussen 2019 en 2022. We behandelen in dit artikel de belangrijkste wijzigingen voor internationaal ondernemende bedrijven. 

ADR-regels voor transport gevaarlijke stoffen 2019

Elke twee jaar wordt de wetgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen over de weg (ADR) aangepast en 2019 is daarop geen uitzondering. De trend van de grote, toonzettende wijzigingen lijkt  al een paar jaar voorbij. Verbeterslagen door voortschrijdend inzicht en het aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen lijken nu aan de orde. Zorg dat je op de hoogte bent van de nieuwe regels.

Ook jij hebt stappen te maken met data en digitalisering

Zeker in de digitale wereld waarin we nu leven, is data essentieel. Want geen data betekent straks in veel gevallen geen omzet. Toch blijkt uit ons onderzoek dat veel handels- en productiebedrijven niet klaar voor deze digitale toekomst. Wat is jouw volgende stap?

Moeten mijn medewerkers een heftruckcertificaat hebben?

Bij onze ledenservice krijgen we vaak de vraag binnen of een medewerker een heftruckcertificaat moet hebben om op een heftruck te mogen rijden. Magazijnexpert Nico de Reus geeft het verlossende antwoord.

Wil je altijd op de hoogte blijven van ons laatste nieuws? Meld je dan aan voor onze tweewekelijkse kennisnieuwsbrief.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder