5 excuses om personeel niet op te leiden

Vijf veel gehoorde excuses om personeel niet op te leiden.

Het opleiden van personeel kost niet alleen geld, het kost ook tijd. En tijd is, zeker in het bedrijfsleven, bijzonder vaak gelijk aan geld. Is het dan wel zinvol om je personeel op te leiden? En wat zijn de voordelen ervan? We zetten vijf veel gehoorde excuses om personeel niet op te leiden op een rij.

“Er is geen opleiding die bij mijn werkzaamheden past”

Een opleiding heeft een vaste structuur en inhoud, terwijl een functie per bedrijf anders wordt ingevuld. Het kan dus zijn dat je denkt dat een opleiding niet bij jouw werkzaamheden aansluit, of maar voor een gedeelte. In de praktijk zien we dat verwachtingen van cursisten vaak hoger uitkomen dan ze hadden gedacht. Onze opleidingen zijn praktijkgericht en interactief. De docent past zijn cursus dan ook (deels en soms zelfs grotendeels) aan op de groep cursisten en hun wensen.

“We hebben de kennis toch al in huis”

Zeker, een medewerker weet veel. Een afdeling vol medewerkers of alle mensen van een heel bedrijf bij elkaar weten nog meer. Jouw bedrijf zit waarschijnlijk barstensvol met informatie! Daar is niets mis mee, maar toch raden we aan om ook eens vanuit een ander perspectief naar de organisatie en de huidige kennis te kijken. Het voordeel van een opleiding volgen, samen met cursisten van andere bedrijven, is dat het je de mogelijkheid biedt om kritisch te kijken naar de eigen organisatie en te sparren met anderen. Hoe kijken de andere cursisten naar een bepaalde situatie? Welke oplossingen gebruiken zij voor een gemeenschappelijk probleem? Spar en leer met andere bedrijven en verbreed je netwerk. Ook onze docenten hebben ervaring vanuit de praktijk en denken graag met je mee. En ook niet onbelangrijk: de opleidingen bevatten de laatste wet- en regelgeving. Zo ben je meteen up-to-date over alle veranderingen in jouw vakgebied!

"Er is nu geen tijd voor, een opleiding volgen kan ook volgend jaar”

Klinkt dit je bekend in de oren? De mensen in veel bedrijven hebben het druk, en dan vooral druk vanwege de dagelijkse werkzaamheden. Er wordt vaak geen tijd gemaakt voor het verdiepen in nieuwe kennis of strategieën. En dat is jammer, omdat de ontwikkeling van jouw functie en/of de organisatie dan kan komen stil te liggen. Het veel gehoorde excuus ‘het komt volgend jaar wel’, komt vaak ook het jaar erop weer naar voren. En dat terwijl het juist goed is om regelmatig even uit te zoomen en vanuit een ‘helicopterview’ te kijken naar de eigen werkzaamheden. Wat kan er beter of efficiënter? Welke kennis mist er nog? Het volgen van een opleiding helpt hierbij en zorgt ervoor dat je personeel duurzaam kunt inzetten. Dat is, zeker gezien de krapte op de huidige arbeidsmarkt, geen overbodige luxe.

“Leren doe je beter in de praktijk en eigen leeromgeving"

Hebben jullie een intern opleidingscentrum of stellen jullie opleidingsplannen samen met medewerkers op? Vergeet dan ook niet te kijken naar externe opleidingsbronnen. Extern is het opleidingsaanbod sowieso groter dan intern. Zo kun je een opleiding zoeken die het best bij een situatie past. Ook kijken externe docenten anders naar de leerstof en verschillende cases dan een interne docent doet. Een mix van intern en extern opleiden geeft dan ook een goed totaalbeeld. Intern opleiden zorgt voor veel toegevoegde waarde, omdat er gekeken wordt vanuit de huidige situatie en opleidingen vaak samen met collega’s worden gevolgd. Bij een incompanytraject is dat ook mogelijk.

“Het dienstverband van de werknemer is (nog) geen vaste aanstelling. Investeren is zonde”

Het opleiden van een werknemer kost tijd en geld. Het opleiden van een medewerker draagt echter ook bij aan efficiënter en productiever werken. Cursisten krijgen in onze opleidingen handvatten aangeboden, waardoor ze hun werk beter kunnen uitvoeren. Het opleiden van een medewerker resulteert dus in hogere kwaliteit en uiteindelijk ook in tijds- en daarmee kostenbesparing. Het investeren in een medewerker is dus nooit weggegooid geld Het opleiden van een medewerker resulteert bovendien in extra motivatie en wederzijdse vertrouwen. Je bouwt namelijk samen aan een duurzame toekomst. Een belangrijk gegeven, in een tijd waarin het knap lastig is om goed personeel te vinden. Het loont dan zeker om goede medewerkers te behouden, extra te motiveren en binnen het bedrijf te laten doorgroeien.

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over een specifieke opleiding, een incompany-traject of welke voordelen voor jouw bedrijf gelden? Onze opleidingsadviseurs staan voor je klaar. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 079 3466 990 en per mail via opleidingen@evofenedex.nl. Of bestel onze nieuwe opleidingengids.

Onze opleidingsadviseur Justin
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Justin en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder