Zoetermeer, 1 november 2011

Verkiezing veiligste heftruckchauffeur van Nederland èn HeftruckHeld van het Jaar

Op zaterdag 5 november aanstaande vindt bij EVO in Zoetermeer het zestiende Nederlands Kampioenschap Intern Transport (NKIT) plaats. Zestig heftruckchauffeurs strijden met elkaar om de felbegeerde titel ‘Beste heftruckchauffeur van Nederland’. Met de bekendmaking van de HeftruckHeld van het Jaar tijdens het NKIT wordt nog eens extra de nadruk op veiligheid gelegd. U bent van harte uitgenodigd deze feestelijke gebeurtenis bij te wonen.

Criteria

Deelnemers aan het NKIT leggen een parcours af waarbij zijzesverschillende behendigheidsopdrachten met intern transportmiddelen uitvoeren. Dit gebeurt onder toeziend oog van een deskundige jury bestaande uit twaalf examinatoren, onder wie twee opleiders van EVO. Hierbij is het de kunst om binnen de gestelde tijd en met zo min mogelijk strafpunten zo beheerst, veilig en efficiënt mogelijk te werk te gaan. Bij het NKIT staat veiligheid centraal en dus niet zozeer snelheid.

HeftruckHeld van het Jaar

Tijdens het NKIT wordt ook de HeftruckHeld van het Jaar bekend gemaakt. EVO is samen met Gezond Transport en de Arbeidsinspectie eind vorig jaar de HeftruckHelden-campagne gestart om het veiligheidsbewustzijn van medewerkers die werken met heftrucks en dat van hun leidinggevenden te vergroten. Dit draagt bij aan het verminderen van het aantal heftruckongevallen.

Programma:

09.00 – 09.30 uur

Ontvangst

09.30 – 10.00 uur

Welkom en uitleg

10.00 – 12.30 uur

Wedstrijdsessie ochtend

12.30 – 13.00 uur

Pauze

13.00 – 15.30 uur

Wedstrijdsessies middag

16.00 uur

Start prijsuitreikingen door Theo Egberts, organisator van Buro Andersom

 

Aansluitend bekendmaking HeftruckHeld van het Jaar en prijsuitreiking door Marga Zuurbier, directeur Arbeidsinspectie

 

Aanmelding:

Geïnteresseerde journalisten kunnen zich voor aanmelding voor het NKIT en interviewverzoeken wenden tot Samantha Tjin-Asjoe, persvoorlichter EVO, telefoon: 06- 24 219 257 of e-mail: s.tjin-asjoe@evo.nl

Locatie:

EVO hoofdkantoor
Signaalrood 60
2718 SG Zoetermeer (Wijk18)
2700 AJ Zoetermeer

Klik hier voor een routebeschrijving