06-09-2012  Tijdens het EVO-verkiezingsdebat van 4 september overhandigde algemeen directeur Machiel van der Kuijl ruim 7500 handtekeningen aan de kandidaat-Kamerleden van VVD, PvdA, PVV, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie.

Het is de voorlopige opbrengst van de campagne ‘Je bent de sjaak met de bestelbus van de zaak’, die EVO startte nadat in het Lenteakkoord werd afgesproken om het woon-werkverkeer per 1 januari 2013 te gaan belasten.

Alle partijen, op GroenLinks na, gaven bij de ontvangst van de handtekeningen aan dat ze alles op alles willen zetten om te voorkomen dat de zakelijke bestelautorijder de dupe wordt van deze maatregel.

PvdA, PVV en VVD zeiden zelfs van de hele maatregel af te willen.

Schrappen

Afgelopen vrijdag lag een uitwerking van de omstreden maatregel voor in de ministerraad. Naar verluidt gaat het om een aparte wet, buiten het belastingplan 2013. Dit zou het eventueel schrappen of aanpassen van de maatregel bij de parlementaire behandeling na Prinsjesdag vergemakkelijken.

Samen met andere bedrijfslevenorganisaties houdt EVO druk op de ketel om de woon-werkbelasting van tafel te krijgen of in ieder geval de zakelijke bestelautorijder en diens werkgever te ontzien. De sjaak-campagne is dus nog niet voorbij.