A12 bij Arnhem ruim een week lang dicht

Het verkeer rondom Arnhem moet de komende week rekening houden met ernstige hinder.

27-07-2018  Tot en met 5 augustus voert Rijkswaterstaat namelijk groot onderhoud uit aan de A12 tussen de knooppunten Waterberg en Grijsoord in de richting Utrecht.

Rijkswaterstaat heeft er in overleg met regionale partners en ons voor gekozen om tien dagen de weg volledig af te sluiten. “Beter even hevige hinder dan langere tijd iets minder hinder, maar nog steeds oponthoud,” aldus de dienst. Op het stuk snelweg staan bijna dagelijks files.

Omleidingen

Verkeer dat toch in of rondom de Gelderse hoofdstad moet zijn, doet er goed aan om op de omleidingsroutes te letten. De omleidingsroute loopt onder meer via de A325, A15 en A50. Verkeer vanuit Duitsland kan beter via Limburg (A77) of de A1 in Twente het land binnenrijden. Rijkswaterstaat adviseert mensen om thuis te werken of het openbaar vervoer te gebruiken, want ook in Arnhem zelf wordt op diverse plekken aan de weg gewerkt.

Ook N50 dicht

Naast de A12 wordt ook de N50 tussen knooppunt Hattemerbroek en Kampen aangepakt. Vanaf vrijdagavond tot maandag 13 augustus voert Rijkswaterstaat in beide richtingen werkzaamheden uit. Verstandig is dan ook om dit deel van de N50 te mijden of de omleidingen ter plaatse te volgen. 

 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder