A15 zes weekenden dicht voor verkeer

Rijkswaterstaat voert werkzaamheden uit in beide richtingen

16-10-2018  Gebruikers van de A15 tussen de knooppunten Valburg en Deil moeten van vrijdag 26 oktober tot en met zondag 2 december rekening houden met vertragingen en afsluitingen. In de weekenden wordt de snelweg tussen 20.00 en 9.00 uur helemaal afgesloten voor onderhoud. Overdag is de weg wel open. Tijdens het afsluiten van de A15 wordt het verkeer omgeleid.

Het groot onderhoud aan de A15 betreft asfaltwerkzaamheden en werkzaamheden aan een aantal viaducten en tunnels die de A15 kruisen. Daarnaast worden de toeritten bij Ochten en Tiel verlengd om de verkeersveiligheid te verbeteren. In de nachten vinden asfalteringswerkzaamheden plaats. De volledige rijbaan moet hiervoor een aantal nachten worden afgesloten. De verkeershinder is op dat moment hevig, maar dankzij de afsluitingen kan er sneller worden gewerkt.

Zorgen voor overlast

Bij de gemeenten in het gebied leeft de zorg dat (buitenlandse) vrachtwagenchauffeurs die niet op de hoogte zijn van de afsluiting doorrijden tot de afzetting zodat er overlast ontstaat op het lokale wegennet. Rijkswaterstaat heeft daarom een flyer met omleidingsroutes ook in het Duits en Engels uitgebracht. Deze zijn hieronder te downloaden.

 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder