15-03-2016 Rijkswaterstaat voert in april wegwerkzaamheden uit aan de A29 in de Hoeksch Waard. Daardoor ontstaat verkeershinder. Vooral voor het vervoer van gevaarlijke stoffen zijn er grote gevolgen omdat er geen nabijgelegen omleidingsroute beschikbaar is.

Hellegatsplein

De afsluitingen vinden plaats tussen tussen de N217 (aansluiting Heinenoord en Oud-Beijerland) en knooppunt Hellegatsplein. Tijdens de afsluiting is er geen alternatief voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Details

Van 1 april 22:00 uur tot 4 april 05:00 uur afsluiting richting het zuiden tussen Oud-Beijerland en Hellegatsplein.

Van 20 mei 22:00 uur tot 23 mei 05:00 uur afsluiting in noordelijke richting tussen Hellegatsplein en N217 Oud-Beijerland.

Van 27 mei 22:00 uur tot 30 mei 05:00 uur eveneens weekendafsluiting in noordelijke richting vanaf Hellegatsplein tot aansluiting Oud-Beijerland.

Zo kort mogelijk

Op aandringen van de Commissie Transport Gevaarlijke Goederen (CTGG), waar EVO het secretariaat van voert, zijn de wegafsluitingen door Rijkswaterstaat zo kort mogelijk gehouden. Helaas is afsluiting wel noodzakelijk omdat het wegdek moet worden gerepareerd.

Advies

EVO adviseert de website www.vanAnaarBeter.nl de komende weken goed in de gaten te houden, omdat bijvoorbeeld vanwege weersomstandigheden de werkzaamheden verplaatst kunnen worden.