27-02-2015  Weggebruikers op de A58 tussen Eindhoven en Tilburg lopen dagelijks de kans terecht te komen in een file zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak; de zogenoemde spookfile. Provincie Noord-Brabant nodigt deze weggebruikers uit om mee te doen aan het proefproject ‘Spookfiles A58’.

Snelheidsadvies

Met een app op de smartphone krijgen deelnemers aan de proef een continu snelheidsadvies. Door dit advies op te volgen, kunnen ze makkelijker doorrijden en helpen tegelijk mee aan de ontwikkeling van diensten om spookfiles te verminderen.

Gratis beschikbaar

Vanaf 28 februari krijgen 3000 mensen die regelmatig op de A58 rijden een uitnodiging om een van de drie beschikbare spookfile-app’s op hun smartphone te zetten. Het gaat om drie aparte diensten van FlowPatrol, SmartCAR of Zoof die gratis beschikbaar zijn in de app-stores. In de periode tot half april ontvangen nog eens zo’n 50.000 mensen deze uitnodiging om aan de proef deel te nemen.

Slimme technieken

De A58 tussen Tilburg en Eindhoven wordt op die manier een groot praktijklab om de verkeersdoorstroming te verbeteren. Uiteindelijk is het de ambitie om met dit project een basis te leggen voor slimme technieken die zorgen voor betere verkeersdoorstroming in Nederland en Europa.