08-11-2012  Rijkswaterstaat werkt van maandag 12 november tot maandag 10 december aan een nieuwe duiker onder de A73. Het verkeer op de A73 ter hoogte van Beuningen en verkeer dat vanaf de A50 naar de A73 gaat, krijgt in deze periode in beide richtingen te maken met verschoven en versmalde rijstroken en een maximum snelheid van 70 km/uur. Verkeer wordt geadviseerd rekening te houden met hinder en een langere reistijd.

Nieuwe verbindingsweg

In knooppunt Ewijk wordt op 11 november de nieuwe verbindingsweg Apeldoorn A50 - Nijmegen A73 in gebruik genomen. Het verkeer rijdt dan via een ruime boog (met tijdelijk één rijstrook) naar de A73 (kaartje: A, B, C). Viaduct C gaat over de A50 heen en is het laatste nieuwe viaduct dat in gebruik wordt genomen in knooppunt Ewijk. A en B zijn begin oktober in gebruik genomen.

Eén rijstrook

Omdat de nieuwe verbindingsweg Apeldoorn-Nijmegen gedeeltelijk overlapt met de oude verbindingslus, bestaat de nieuwe verbindingsweg tot het eind van dit jaar uit één rijstrook. De ruimte is nodig om ook de tweede rijstrook van deze nieuwe verbindingsweg te realiseren. Eind 2012 is de verbindingsweg met twee rijstroken volledig beschikbaar voor het verkeer.