Aanhoudend tekort technici vraagt om andere manier van werving en selectie

Steeds meer bedrijven nemen zij-instromers of statushouders aan

15-10-2019  Veel werkgevers hebben op dit moment moeite om vacatures voor technisch personeel in te vullen. Een derde van de openstaande technische functies  wordt pas na 6 tot 12 maanden vervuld. Dit blijkt uit de ROVC TechBarometer, een onderzoek uitgevoerd door ROVC, partner in trainingen en opleidingen voor technisch Nederland. Ruim 1.200 respondenten uit de technische branche geven in het rapport antwoord op vragen over markt-, HR- en opleidingstrends binnen de techniek. Werkgevers blijven te vaak en te lang in dezelfde vijver vissen.

De ROVC TechBarometer is duidelijk: het nijpende tekort aan technisch personeel  is wijdverbreid in de technische branche. 76 procent van de respondenten geeft aan dat er de afgelopen vijf jaar een tekort aan technisch personeel was en ruim 80 procent verwacht voor de komende vijf jaar een tekort. Hiervan verwacht 13 procent een kwantitatief tekort, 25 procent  een kwalitatief tekort en maar liefst 42 procent een kwantitatief én kwalitatief tekort. Dit tekort is volgens de bedrijven dan ook de belangrijkste uitdaging. Hierna volgen de allround inzetbaarheid van technisch personeel (19 procent) en het borgen en bijbrengen van kennis en kunde (16 procent).

Verschuiving

Voor de komende drie jaar verwachten technische bedrijven een verschuiving waarbij het borgen en bijbrengen van kennis en kunde de grootste personele uitdaging wordt. ROVC pleit daarom voor het uitbesteden van scholing en het aannemen van zij-instromers. John Huizing, directeur ROVC, adviseert om minder kritisch te kijken naar de huidige diploma’s en vaardigheden van sollicitanten. “Omarm het idee om zij-instromers en 50-plussers aan te nemen en bij te scholen. De juiste motivatie biedt enorm veel potentieel.”


Praktijkverhalen

Heeft jouw bedrijf ook moeite met het vinden en binden van personeel? Om je meer en beter inzicht te geven in de gevolgen van de veranderende arbeidsmarkt in de logistiek hebben wij praktijkverhalen en tips van bedrijven en experts verzameld in een handzaam boekje. Met voorbeelden van en tips over nieuwe manieren van personeel werven, duurzame inzetbaarheid en automatisering. Je kunt het boekje kosteloos aanvragen.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder