24-06-2015  De stakingen in Calais zijn voorbij en het verkeer is weer op gang gekomen. Toch waarschuwt EVO ondernemers voor aanhoudende vertragingen in Frankrijk en Engeland.

Waakzaam

Door de stakingen en blokkades van het ferrypersoneel liepen de vertragingen gisteren enorm op. Hoewel de stakingen nu afgelopen zijn, staan er nog veel vrachtauto's vast. Bedrijven moeten dan ook rekening houden met vertragingen in hun distributienetwerk. Ook adviseert EVO chauffeurs en werkgevers om waakzaam te blijven. Door de vertragingen neemt de kans toe dat verstekelingen in de vaststaande vrachtauto's proberen te klimmen.

Helpdesk

EVO startte vorige week een Calais-helpdesk voor ondernemers die hun goederen naar Groot-Brittannië vervoeren en rond het Franse Calais te maken hebben met steeds gevaarlijker situaties. Soms hangen de verstekelingen aan het onderstel van de vrachtauto, maar veel vaker dringen ze de laadruimte binnen. Als de Britten de illegalen aantreffen, lopen ondernemers kans op een boete  die kan oplopen tot 2000 pond per verstekeling. EVO wil dat de Britten de boetes kwijtschelden.