Zoetermeer, 27 februari 2014

EVO en TLN: reistijden aanzienlijk verminderd

De aanleg van de Buitenring is een belangrijke stap naar een betere bereikbaarheid van Parkstad Limburg. Dit stellen verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek Nederland (TLN).

Deze week startte de aanleg van het traject langs Brunssum en Heerlen, waarmee een begin wordt gemaakt met de complete Buitenring. Het project bestaat onder andere uit een nieuwe weg van 2x2 rijstroken. Eind 2014 beslist de Raad van State of het volledige traject van de Buitenring mag worden aangelegd.

Bereikbaarheid

Parkstad Limburg, waar de gemeenten Heerlen, Brunssum, Kerkrade, Nuth en Landgraaf deel van uitmaken, is volgens EVO en TLN onvoldoende bereikbaar omdat bij de ontwikkeling van de infrastructuur de afgelopen decennia geen overkoepelende visie is gevormd. Het project Buitenring Parkstad Limburg moet dat veranderen. Volgens de ‘maatschappelijke kostenbatenanalyse’ levert een betere bereikbaarheid van Parkstad Limburg het gebied bijna 500 miljoen euro op, voornamelijk omdat het reistijden aanzienlijk vermindert.