17-06-2015  Maatregelen om de problemen met verstekelingen in Calais en andere oversteekplaatsen tegen te gaan, zijn een stap dichterbij. Dit stelt EVO nadat het de problemen gisteren aankaartte. Veel media besteedden gisteren aandacht aan de problemen bij Calais, die zich volgens EVO mogelijk verplaatsen naar aandere oversteekplaatsen in Europa.

EVO stelde de problemen in Calais vorig jaar zomer al aan de orde, maar pas recent nam de Eurotunnel daar maatregelen. 'Daar heeft men het maanden aangekeken en treedt men nu pas op', aldus EVO in De Telegraaf.

Havens

'De kans is groot dat als de Fransen werk maken van de problemen in Calais dat het probleem zich gaat verplaatsen', benadrukte EVO in het actualiteitenprogramma EenVandaag.

Volgens EenVandaag heeft het kabinet aangegeven in overleg met EVO en andere partijen 'te zoeken naar oplossingen en dat de marechaussee gerichter en vaker ingezet gaat worden om dit probleem aan te pakken.'

sitestatHelpdesk

EVO startte gisteren een helpdesk waar ondernemers de laatste actualiteiten vinden over de problemen en tips om schade aan hun bestel- of vrachtauto's en goederen zoveel mogelijk te voorkomen. Ook organiseert EVO op 24 juni een extra expertsessie voor ondernemers die hun goederen naar Groot-Brittannië vervoeren.