03-12-2012  De Stadsregio Arnhem Nijmegen stelt sinds 1 december subsidie beschikbaar voor personen-, bestel- en vrachtauto’s en bussen die rijden op groen gas (CNG).

De regionale subsidie bedraagt 2000 euro voor een taxi of bestelbus tot 5000 kilo en 6000 euro voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5000 kilo). Per aanvrager kan tot een maximum van 12.000 euro subsidie worden ontvangen.

De subsidie is vooral bestemd voor bedrijven die vrijgesteld zijn van het betalen van bpm. Om in aanmerking te komen moet het voertuig op of na 1 december zijn aangeschaft.

Subsidies stapelen

In totaal stelt de stadsregio 200.000 euro subsidie beschikbaar. De subsidie wordt toegekend in volgorde van binnenkomst van de aanvragen.

De regeling loopt tot en met 31 december 2013 of tot het moment dat de bodem van de subsidiepot bereikt is. Voor meer informatie over de regeling kan men terecht bij VCC-Oost.

De regionale subsidieregeling kan worden aangevuld met een landelijke subsidie à 1250 euro uit de regeling ‘emissiearme taxi’s en bestelauto’s’ voor lichte voertuigen tot 5000 kilo.

Meer informatie hierover is beschikbaar via de website van Agentschap NL.

Rekenmodel

Rijden op groengas is goedkoper dan op benzine of diesel. Belangstellenden kunnen hun voordeel zelf uitrekenen via een door de Stadsregio Arnhem Nijmegen ontwikkeld rekenmodel.