Aanscherping regels 7,5-tonszone in Amsterdam

Gemeente Amsterdam houdt informatiebijeenkomst op 19 september 2019

05-09-2019  Amsterdam kampt met achterstallig onderhoud van de kademuren en bruggen. De gevolgen hiervan merken we allemaal. Niet alleen omdat er op steeds meer plekken in de stad herstel van verouderde constructies plaatsvindt, maar ook omdat we om veiligheidsredenen op steeds meer plekken het gebruik moeten beperken.

Dat dit overlast geeft voor gebruikers van de stad is duidelijk. Doel van het aanscherpen van de huidige regels van de 7,5-tonszone is het beter beschermen van de kwetsbare Amsterdamse kademuren en bruggen en het behouden van de bereikbaarheid van de stad. In het actieplan Bruggen en kademuren kun je hier meer over lezen.

Informatiebijeenkomst

Op 19 september 2019 houdt Amsterdam van 14.00-17.00 uur een informatiebijeenkomst over de voorgenomen aanpassingen, die zijn gericht op zwaar verkeer en de mogelijke impact daarvan voor gebruikers en de stad. Ook is er aandacht voor de manier waarop de aanpassingen worden ingevoerd. Je kunt je hiervoor tot 11 september aanmelden bij v.van.den.bos@amsterdam.nl. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder