Een van de werknemers van een EVO-lid is onder werktijd betrokken bij een ongeval, met flink wat schade tot gevolg. Zijn werkgever vraagt zich af wie nu eigenlijk aansprakelijk is voor deze kosten: hij of zijn werknemer. Hij belt EVO-Bedrijfsjuristen om meer licht te werpen op deze zaak.

Antwoord

De werkgever is in beginsel aansprakelijk voor alle voertuigschade en letselschade die voortvloeit uit zo'n ongeval. Ook is hij of zij aansprakelijk voor de eventuele juridische kosten die met het ongeval samenhangen en dienen ter afwikkeling.

Roekeloos rijgedrag

Dit kan anders zijn als er sprake is van roekeloos rijgedrag of opzet. Echter, als bijvoorbeeld wordt beweerd  dat de chauffeur door rood heeft gereden en hij betwist dit, en er zijn geen verdere bewijzen, kan het zeer lastig zijn om aan te tonen dat er sprake is van roekeloos rijden. In dat geval zal de werkgever alsnog voor de kosten moeten opdraaien. Roekeloos rijgedrag is overigens eenvoudiger aan te tonen als er alcohol en/of drugs in het spel zijn.

Elk geval is anders

Ondernemers die een soortgelijke vraag hebben, kunnen contact opnemen met Susanne Croes of een van haar collega's van de bedrijfsjuristen. Zij zijn telefonisch bereikbaar via 079 3467 346, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van het hiernaast getoonde formulier.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder