Vanaf woensdag 1 juli geen beperkingen meer in de bezetting

Leestijd 1 minuut

3-7-2020  Sinds woensdag zijn de coronamaatregelen versoepeld. Hiermee komt ook een einde aan de lange onduidelijkheid over de bezetting in autocabines en bestelbussen. Vanaf 1 juli geleden er geen beperkingen meer voor het aantal inzittenden. Wel gelden er enkele specifieke regels die in lijn zijn met de algemene richtlijnen van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Meerdere inzittenden zijn vanaf woensdag 1 juli toegestaan, mits er voorafgaand aan de rit een informele beoordeling plaatsvindt en er een mogelijkheid tot bron-en contactonderzoek is. Als het niet mogelijk is anderhalve meter afstand te houden, is een mondkapje verplicht. Er zijn geen beperkingen meer voor het aantal inzittenden.

evofenedex juicht deze ontwikkeling toe: “De onduidelijkheid over het aantal personen in de cabine was erg vervelend. Meerdere protocollen spraken elkaar tegen en het aantonen van de zogenoemde noodzakelijkheid zorgde voor meer vragen dan gewenste duidelijkheid. Door deze maatregel weet elke ondernemer die met meer dan een persoon in een bedrijfsauto zit, waar hij aan toe is.”

Krijg tips van experts

Abonneer je vandaag nog op onze wekelijkse Grip op Vervoer nieuwsbrief. Acht weken lang informeren onze experts je over allerlei onderwerpen die samenhangen met jouw vervoersprocessen. Zo vertellen ze hoe je eenvoudig op de wegtransportkosten kunt letten. Of hoe je effectiever jouw wagenpark kunt inzetten voor andere partijen. Maar ook delen we in duidelijke taal waar je in de nabije toekomst rekening mee moet houden om probleemloos je goederen te blijven vervoeren.

Rogier evofenedex
Contact

Vragen over corona?

Rogier helpt je graag verder