06-11-2012  Het aantal zuinige bestelauto’s is toegenomen; steeds meer fabrikanten passen brandstofbesparende technieken toe. Dit blijkt uit de nieuwste top-10 zuinige bestelauto’s. Dit maakt het volgens de opstellers van de top-10, Natuur & Milieu en ANWB, makkelijker voor mensen om te kiezen voor een bestelauto met lagere brandstofkosten en minder CO2-uitstoot.

Kleine bestelauto’s

In de categorie kleine bestelauto’s staan de Fiat Fiorino, Citroën Nemo en Peugeot Bipper op een gedeelde eerste plaats met een CO2-emissie van 109 g/km. Zij worden op de voet gevolgd door de Renault Kangoo en de Mercedes Citan met een CO2-emissie van 112 g/km.

Middelgrote bestelauto’s

In de top-5 van de middelgrote bestelauto’s  staat de nieuw vormgegeven Ford Transit Custom op de eerste plaats met een CO2-emissie van 163 g/km. Dat is 10 gram zuiniger dan het model dat in april 2012 in de top-5 stond. Ook de Jumpy van Citroën is zuiniger geworden door een optimalisering van het motormanagement.

Grote bestelauto’s

Op nummer één in de top-5 grote bestelauto’s staat de Fiat Ducato met een CO2-emissie van 179 g/km. Nieuw op deze lijst is de Renault Master Eco Quickshift die met een CO2-emissie van 191 g/km op de vijfde plaats staat.