04-01-2017  De SIB-regeling is een initiatief van het ministerie van Buitenlandse Zaken, bedoeld om bedrijven te helpen met het aanboren van nieuwe buitenlandse markten. evofenedex kan leden helpen gebruik te maken van de subsidie. De complete administratieve afhandeling wordt daarbij door evofenedex verricht. De regeling omvat drie onderdelen: een coachingsvoucher, een kennisvoucher en een missievoucher.

Coachingsvoucher

De coachingsvoucher geeft mkb-bedrijven verschillende mogelijkheden om zich te oriënteren op export. Bijvoorbeeld: een verkennend marktonderzoek naar de mogelijkheden van staalconstructies in het midden-oosten. Maar ook hoe een bedrijf het beste een btw-teruggave realiseert bij export naar Iran. evofenedex maakt dan in samenspraak met de onderneming een concreet stappenplan, waarmee de verdere stap naar export gerealiseerd kan worden. Met de coachingsvoucher van SIB is het zo mogelijk om een geheel traject te financieren. Deze voucher heeft een totale waarde van 2.400 euro.

Kennisvoucher

Met behulp van de kennisvoucher kunnen bedrijven via evofenedex fiscale of juridische ondersteuning ontvangen, wanneer zij zichzelf (verder) willen positioneren op een buitenlandse markt. Zo kan evofenedex direct advies uitbrengen over  de juiste contractsoort voor de export naar Japan. Of adviseren welke incoterms het beste gekozen kunnen worden op het moment dat er besloten wordt naar Zuid-Afrika te exporteren. En zo zijn er talloze andere mogelijkheden. De Kennisvoucher geeft dan een vergoeding van 50 procent van de kosten. Tot maximaal 2.500 euro, exclusief btw. Dit staat gelijk aan ongeveer 40 advies-uren.

Missievoucher

Met de Missievoucher kunnen ondernemingen deelnemen aan een uitgaande handelsmissie of een collectieve beursinzending. Deze Missievoucher heeft een waarde van maximaal 1.500 euro, exclusief btw. De reis- en verblijfskosten zijn dan wel voor eigen rekening.

Meer informatie

De SIB vouchers zijn uitsluitend bedoeld voor MKB-bedrijven waarbij in de afgelopen twaalf maanden minder dan 25 procent van de totale omzet uit export bestond. Bedrijven die meer willen weten over de subsidieregeling SIB en de mogelijkheden die evofenedex kan bieden kunnen terecht bij de evofenedex ledenservice. Neem contact op via 079 3467 346 of ledenservice@evo.nl.