Aanvraag compensatie transitievergoeding na twee jaar ziekte nu mogelijk

Whitepaper evofenedex geeft toelichting op compensatieregeling

08-04-2020  Sinds 1 april 2020 kun je als werkgever bij het UWV compensatie aanvragen voor betaalde transitievergoedingen vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid. Het digitale aanvraagformulier kun je op de website van het UWV downloaden. evofenedex heeft een whitepaper samengesteld met een uitgebreide toelichting op de compensatieregeling en de beëindiging van slapende dienstverbanden.

De compensatieregeling geldt met terugwerkende kracht voor transitievergoedingen die bedrijven hebben betaald op of na 1 juli 2015. Je moet de aanvraag voor compensatie binnen 6 maanden indienen nadat je de volledige transitievergoeding hebt betaald. Let op: heb je de transitievergoeding volledig betaald vóór 1 april 2020, dan moet je de aanvraag dus vóór 30 september 2020 indienen. Heb je de transitievergoeding volledig betaald op of na 1 april 2020, dan moet je de aanvraag binnen 6 maanden na betaling van de transitievergoeding indienen. Let er dus goed op dat je de aanvraag op tijd indient. Doe je dat niet, dan kom je niet in aanmerking voor compensatie.

Beslissing UWV

Wanneer het UWV beslist over de aanvraag tot compensatie is afhankelijk van de datum waarop het opzegverbod tijdens ziekte van de werknemer is verstreken. Ligt deze datum vóór 1 april 2020, dan moet het UWV binnen een halfjaar nadat de werkgever de aanvraag heeft ingediend, een beslissing nemen over de toekenning van de compensatie. Het is ook mogelijk dat het opzegverbod tijdens ziekte op of na 1 april 2020 is geëindigd en dat de beëindiging van het contract en de betaling van de vergoeding na 1 april heeft plaatsgevonden. In dat geval moet het UWV binnen 8 weken een beslissing nemen. Bij een positieve beslissing moet het UWV - in allebei de situaties - de compensatie binnen 6 weken na de datum van de beslissing uitbetalen.

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder