12-02-2016  De mondiale verladersorganisatie Global Shippers Alliance (GSA) ondertekende onlangs in Hongkong het zogeheten Joint Statement, samen met Aziatische, Amerikaanse en Europese partijen, waaronder de European Shippers’ Council (ESC).

Gezamenlijke stem

Het is een eerste serieuze aanzet om op wereldniveau een gezamenlijke stem te laten horen van verladers over zaken als transparantie en kartelvorming en prijsafspraken, stellen Machiel van der Kuijl, algemeen directeur van EVO en Joost Sitskoorn, bij EVO senior manager vervoer, in de net verschenen EVO Logistiek.

Hele keten

Er is grote behoefte aan wereldwijde afstemming op verschillende punten en dat vraagt om meer samenwerking in de gehele keten, stelt Van der Kuijl. ‘Dus niet alleen de samenwerking tussen de verladers hier in Europa, maar echt in de hele keten, van begin tot eind. Alleen dan bereik je het beste en duurzaamste resultaat.’

EVO Logistiek

Lees meer over de samenwerking en de plannen voor de toekomst in het EVO Logistiek-artikel ‘Joint Statement Global Shippers Alliance - Ruimte voor dialoog’ (zie bijlage, pdf).