Abbott Logistics Breda winnaar Prijs Veiligste Magazijn 2017

Bezoek de winnaar van de Prijs Veiligste Magazijn

Op de Logistica is de winnaar van de prijs ‘Veiligste Magazijn 2017’ bekend gemaakt. De jury vond het magazijn van Abbott Logistics uit Breda het veiligst. Abbott liet Herbalife International uit Venray en Bavaria N.V. uit Lieshout achter zich, die een gedeelde tweede plaats behaalden. Benieuwd naar het magazijn van Abott Logistics? Meld je dan aan voor het bedrijfsbezoek op 10 april.

Bij de beoordeling kijkt de jury naar allerlei punten in het magazijn op het gebied van veiligheid, zoals het hebben van een verkeersplan, brand- en inbraakbeveiliging, adequate opleidingen, voorkomen van ongevallen en schade en tevredenheid van de werknemers. Ook wordt gelet op ergonomie en welzijn van medewerkers. Abbott scoorde op vrijwel alle punten maximaal. Al twee keer eerder won een magazijn van het bedrijf de prijs.

Arbeidsvoorwaarde

Roy Spitzen, veiligheidsspecialist bij Abbott, is erg blij met de prijs: “Het is geweldig dat we aan onze mensen kunnen laten zien dat ze op de meeste veilige plek van Nederland werken. Veiligheid is een arbeidsvoorwaarde, die nog altijd niet normaal is in Nederland. Hier zijn we echt heel trots op.” Juryvoorzitter professor René de Koster vindt het magazijn in Breda een voorbeeld voor alle magazijnen in Nederland. “Abbott werkt met nieuwe technologieën om de veiligheid te garanderen, ook in het logistieke proces. Ze scoren op alle punten hoog, zelfs op de balans tussen veiligheid en efficiency.” De weg naar een veilig magazijn is een lang en intensief traject, vindt de juryvoorzitter. “Veel bedrijven doen meerdere jaren mee voordat ze deze prijs winnen. Hierbij blijkt vaak dat het creëren van de juiste bedrijfscultuur een grote uitdaging is.”

Hoog niveau

Zes bedrijven waren genomineerd voor het Veiligste Magazijn 2017. Dit jaar was vooral de categorie ‘grote’ magazijnen (met meer dan 25 magazijnmedewerkers) vertegenwoordigd bij de inzendingen. Uit de hoge niveau van alle inzendingen bleek al dat veiligheid binnen de logistieke werkomgeving serieus wordt genomen. De overige drie genomineerden kregen een bronzen onderscheiding: logistiek dienstverlener Mega Group in Veghel, fietsenfabrikant Gazelle in Dieren en Philips Healthcare in Drachten. De jury vond dat deze kandidaten het ook goed deden wat veiligheid betrof, maar dat ze op de winnaar achterbleven op het gebied van betrokkenheid van medewerkers, een goed uitgewerkt verkeersplan of het tonen van leiderschap.

logistica_veiligste_magazijn

Bedrijfsbezoek

De Prijs Veiligste Magazijn 2017 werd dit jaar voor de twaalfde maal gehouden. Deze prijs is een initiatief van BMWT, evofenedex, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Tempo-Team en Logistiek.nl. De winnaar van de gouden Prijs Veiligste Magazijn-beoordeling krijgt ieder jaar veel aanvragen voor bedrijfsbezoeken. Veel mensen willen leren van de aanwezige expertise op het gebied van veiligheid en willen graag ideeën opdoen die ze kunnen toepassen binnen hun eigen bedrijf. Om e.e.a. te stroomlijnen hebben wij met de prijswinnaar afgesproken het bezoek te structureren. Aanmelden voor het bedrijfsbezoek op 10 april is nog mogelijk.