28-06-2016  EVO en andere partijen pleiten voor een structurele bijdrage van de Rijksoverheid in Schiphol. Het gaat dan onder meer om securitykosten en het verlagen van de toezicht- en inspectiekosten binnen de luchtvaartsector.

Een brede coalitie van partijen, waaronder EVO en Fenedex, Schiphol, KLM,VNO-NCW, Easyjet en NLR bood de petitie dinsdag aan de woordvoerders luchtvaart in de Tweede Kamer aan.

Mainport

In de petitie komen de partijen op voor de positie van Schiphol als mainport en pleiten zij voor een structurele bijdrage van de Rijksoverheid in securitykosten, verlaging van de toezicht- en inspectiekosten voor vracht, het doorvoeren van verdere efficiëntie in de vrachtafhandeling en investeringen in kennis en innovatie binnen de luchtvaartsector.

EVO en Fenedex benadrukken dat Schiphol belangrijk is voor het vestigingsklimaat van Nederland. Als één van de belangrijkste vrachthubs ter wereld zorgt de luchthaven voor veel werkgelegenheid, bijvoorbeeld door de komst van grote distributiecentra van multinationals. Het is volgens EVO en Fenedex daarom belangrijk om in deze hub te blijven investeren.

Uniek

Binnen de luchtvaartsector is het volgens EVO uniek dat er een dergelijke brede coalitie van belanghebbenden is ontstaan. Dit onderstreept ook de gezamenlijke inzet om de leidende positie van Schiphol toekomstbestendig te maken en te behouden, aldus de organisatie.