evofenedex benadrukt hoe belangrijk het is dat de bruggen 11,35 meter hoog zijn

Leestijd 2 minuten

29-06-2020  Over het IJ in Amsterdam moeten twee nieuwe bruggen worden aangelegd met een minimale hoogte van 11,35 meter. Dit staat in het eindadvies van een onafhankelijke adviescommissie, die door de gemeente Amsterdam en het Rijk is ingesteld. Als evofenedex vinden wij het positief voor handels- en productiebedrijven die gebruikmaken van de binnenvaart, dat de onafhankelijke adviescommissie onze boodschap ondersteunt. De bruggen moeten 11,35 meter hoog zijn, zodat binnenvaartschepen met vier lagen containers aan boord er onder door kunnen varen. Dit is een goede keuze voor zowel de economie als onze duurzaamheidsambities.

De twee nieuwe bruggen moeten komen op de locaties waar de nog aan te leggen fietsbinnenring het IJ kruist: van de NDSM naar de Haparandadam en van de Johan van Hasseltweg naar het Azartplein-Rietlandpark. Ook trams en/of bussen moeten over de bruggen kunnen rijden. De oversteek over het IJ, ook wel ‘Sprong over het IJ’ genoemd, is nodig om de verbinding tussen Amsterdam-Noord en de rest van de stad verder te verbeteren.

Bestuurlijke afspraken

De gemeente Amsterdam zegt het advies van de commissie te zullen bespreken met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. evofenedex zal nogmaals het belang van een hoogte van minimaal 11,35 meter onder de aandacht brengen bij het stadsbestuur en daarmee benadrukken hoe belangrijk het is het eindadvies van de commissie over te nemen. De gemeente verwacht in het najaar bestuurlijke afspraken te kunnen maken over een definitief inrichtingsplan voor het IJ. Dit zal daarna worden voorgelegd aan het college van B en W.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder