Afsluitdijk gaat twee dagen dicht voor alle vervoer

Tussen Den Oever en knooppunt Zurich van zaterdag 4 april 18 uur tot zondag 5 april 16 uur

24-03-2020  Van zaterdag 4 april 18 uur tot en met zondag 5 april 16 uur is de A7 over de Afsluitdijk in beide richtingen gesloten van Den Oever tot knooppunt Zurich. Rijkswaterstaat leidt het verkeer om via de Houtribdijk (Enkhuizen-Lelystad). Houd rekening met een fors langere reistijd. De Afsluitdijk blijft alleen toegankelijk voor openbaar vervoer en hulpverleningsdiensten.

Op zaterdag 4 en zondag 5 april vinden bij sluiscomplex Den Oever werkzaamheden plaats aan de ondergrond van het wegdek. De werkzaamheden worden verricht ter voorbereiding op de aanleg van twee nieuwe gemalen. In oktober 2019 trad bij het aanbrengen van damwanden onverwacht verzakking op van een deel van de rijbaan. Uit nader onderzoek naar de oorzaak van deze verzakking blijkt dat de ondergrond onder het wegdek van de A7 niet voldoende compact is. Om te voorkomen dat bij komende werkzaamheden nogmaals verzakkingen plaatsvinden, ‘verdicht’ Rijkswaterstaat de ondergrond door middel van gecontroleerde trillingen.

Omleidingsroutes

De extra reistijd bedraagt tussen de tien en negentig minuten, afhankelijk van vertrekpunt en bestemming. De omleidingsroutes lopen voor verkeer tussen Friesland en het westen/zuidwesten van Nederland lopen via de A6, A1/A9. Verkeer tussen Friesland en de kop van Noord-Holland kan omrijden via de A6 en de N307 Houtribdijk (Lelystad-Enkhuizen).

Ook regulier onderhoud

Tijdens de afsluiting voert de aannemer over de hele Afsluitdijk ook reguliere onderhoudswerkzaamheden uit. Omdat de weg is afgesloten, kunnen ook andere werkzaamheden plaatsvinden, zoals onderzoek naar de gesteldheid van het asfalt. Het combineren van deze werkzaamheden zorgt voor minder hinder voor de weggebruiker.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder