Afsluiting brug Boskoop heeft grote impact op logistiek

Zwakke constructie van brug zorgt voor sluiting voor onbepaalde tijd voor al het weg- en watervervoer.

11-10-2019  De afsluiting van de hefbrug in Boskoop heeft een grote impact op het goederenvervoer over de weg en het water. Donderdagavond maakte de provincie Zuid-Holland bekend dat de hefbrug wegens een zwakke constructie voor onbepaalde tijd is gesloten. Vooral voor de handels- en productiebedrijven die hun lading via de binnenvaart over de Gouwe vervoeren is dit een ramp. Er wordt mogelijk een ponton ingezet voor het autoverkeer en er is een pontje opgezet voor wandelaars en fietsers.

“Naast het wegtransport van bloemen en planten van veel van de telers uit deze regio raakt deze buitengebruikstelling ook het vervoer van goederen zoals zand, grind en containers met binnenvaartschepen hard", aldus algemeen directeur Machiel van der Kuijl van evofenedex. "Natuurlijk staat de veiligheid voorop dus hebben we begrip voor dit besluit. Maar het is toch wonderlijk dat de monitoring van het onderhoud hier blijkbaar ook niet op orde is, wat een acute afsluiting noodzakelijk maakt. Het achterstallige onderhoud van kunstwerken in onze infrastructuur is echt een groot probleem in ons land. We gaan met de gedeputeerde om de tafel om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. En daarbij moeten we het, naast een goed communicatieplan over de duur van de stremming, ook hebben over compensatie voor de door handels- en productiebedrijven geleden omvaar- en omrijschade." 

Renovatieopgave

De komende jaren staan er veel renovatieprojecten gepland in de provincie Zuid-Holland. evofenedex gaat op korte termijn in gesprek met de provincie om helder te krijgen of andere bruggen of kunstwerken ook op instorten staan en er een goede onderhoudsplanning is. Als kunstwerken op instorten staan en deze worden afgesloten, is de economische impact voor het bedrijfsleven en de impact op de omgeving groot. 

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder