07-10-2015  De afsluiting van de IJsselbrug Doesburg vindt pas plaats in januari en februari 2016 en niet in november en december van dit jaar, zoals eerder is gemeld. Daartoe heeft Rijkswaterstaat besloten na een verzoek van Stichting Centrum Belang Doesburg.

Overlast

Recent hebben de ondernemers aangegeven overlast te verwachten tijdens drukke periode van de feestdagen. De wijziging in de planning was mogelijk door goed overleg tussen Rijkswaterstaat, Provincie Gelderland, aannemer CT deBoer en de gemeente Doesburg.

Betondek

De afsluiting van de IJsselbrug is nodig vanwege de vervanging van het betondek van de brug. De afsluiting gaat drie tot zes weken duren. De precieze data worden later bekend gemaakt. Fietsers blijven tot de afsluiting in beide richtingen gebruik maken van het zuidelijke fietspad. Gemotoriseerd verkeer ondervindt tot de afsluiting geen hinder.

Specifieke informatie over de werkzaamheden en informatie over de verkeersregelinstallatie voor brede voertuigen is te vinden op de website van CT deBoer.