Afsluiting op A15 door werkzaamheden

Speciaal werkvak ingericht om transport van gevaarlijke stoffen mogelijk te maken

26-09-2018  De afslag Henrik-Ido-Ambacht op de A15 tussen Ridderkerk en Papendrecht gaat in de nacht van 9 op 10 oktober dicht. De Nationale Bewegwijzeringsdienst vervangt dan de borden op de snelweg. De afsluiting heeft gevolgen voor met name het gevaarlijkestoffentransport.

Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren sluit Rijkswaterstaat de afslag tussen 21.00 uur en 5.00 uur af. Er wordt echter een uitzondering gemaakt voor het transport van gevaarlijke stoffen. De bewuste afslag is namelijk de vaste route voor stoffen die niet door de Noordtunnel mogen rijden.

Verkeersregelaars ingezet

Voor de Noordtunnel is tunnelcategorie C van kracht. Normaliter kunnen transportwagens gebruikmaken van de Brug over de Noord en via afslag 21 de A15 weer oprijden. Om het vervoer toch door te kunnen laten wordt een speciaal werkvak aangelegd. Verkeersregelaars zetten het gevaarlijkestoffenverkeer voor afrit 21 in een fuik om ze zo groepsgewijs door te geleiden. Aan het verkeer wordt verzocht om met gepaste snelheid te rijden en de aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. Meer informatie over de route is te vinden in het verkeersplan, dat hieronder te downloaden is.

Onze ledenadviseur Marjolein
Contact

Vragen over gevaarlijke stoffen?

Marjolein en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder